Hrvatski rukometaši izgubili od Slovenije

U derbiju 2. kolu rukometnog turnira na Mediteranskim igrama u Mersinu Slovenija je pobijedila Hrvatsku sa 34:32. Bila je to repriza utakmice za treće mjesto na SP-u u Španjolskoj, ali s obrnutim završetkom.

Hrvatska je tada bila bolja ali i u sasvim drugačijem sastavu. Slovenci su u Mersin došli s petoricom važnih igrača iz te utakmice (Dolenec, Mačkovšek, Skube, Bundalo i Marguč), a Slavko Goluža, izbornik Hrvatske, iz one je postave u Turskoj imao samo Lovru Šprema.

Najefkasniji kod Hrvatske bili su Slišković i Karačić sa po osam pogodaka.

“U prvom smo poluvremenu olako ispustili prednost koju smo napravili, a u drugom poluvremenu nismo dobro odigrali obranu, primili smo olako nekoliko pogodaka i na kraju nas je to koštalo. Pojedinci danas nisu imali dobar pristup, ali bez obzira na poraz, bilo je u današnjoj utakmici i dobrih stvari. Šteta, jer imali smo Slovence na dlanu, ali nismo uspjeli. Sutra je novi dan, čeka nas opet težak protivnik – Egipat, koji je došao u najjačem sastavu. Ako želimo nešto napraviti na ovim Mediteranskim igrama, sutra moramo pobijediti. Idemo dati sve od sebe, pa šta bude”, rekao je izbornik hrvatske muške reprezentacije Slavko Goluža.

Utakmica protiv Egipta igra se u srijedu s početkom u 11 sati. Podsjetimo u prvoj utakmici Hrvatska je pobijedila jaki Tunis s 32:26.

Rukometašice Hrvatske odigrale su u 3. kolu bez pobjednika protiv Slovenije (31:31). Najefikasnije su bile Iva Milanović-Litre i Lana Franković sa šest, te Sonja Bašić sa pet pogodaka.

Povratak na Net.hr