Velika drama! Lokomotiva osvojila važan bod u borbi za drugi krug

U susretu 4. kola C skupine Lige prvakinja rukometašice Lokomotive su u dvorani II Doma sportova pred 1.

9.11.2014.
20:09
VOYO logo

Izjednačujući pogodak za 23-23, koji bi se na koncu mogao pokazati presudnim, Lokomotiva je zabila pet sekundi prija kraja susreta, a zabila ga je Tea Grubišić.

Prvi susret ovih dviju ekipa odigran prošlog tjedna u Švedskoj završio je 29-29, pa je Lokomotiva bolja u međusobnom omjeru zbog više postignutih golova u gostima. Za očekivati je da će Lokomotiva i Savehof do kraja natjecanja u skupini upisati poraze od Gyora i Viborga pa bi u tom slučaju Lokomotiva kao treća prošla dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odabranice Irfana Smajlagića odlično su ušle u susret, povele su 4-1 i potom neobjašnjivo stale. Šveđanke su polako okretale rezultat i na koncu poluvremena imale su pet golova viška (15-10). Na otvaranju drugog dijela Lokomotiva je načinila 3-0 i smanjila rezultat na 13-15, no Savhof je ponovo pobjegao. Prvo na šest razlike (19-13), a potom i na velikih plus sedam (20-13) u 32. minuti utakmice. No Lokosice se nisu predale. Na krilima sjajne Ivane Jelčić koja je sakupila 17 obrana, polako su dostizale zaostatak. Deset minuta prije kraja susreta stigle su na minus četiri (17-21), pet minuta prije kraja bilo je 20-22, a tri minute prije završetka susreta Lokomotiva je uspjela izjednačiti (22-22).

Gošće su potom povele 23-22 i nakon izgubljene lopte Lokomotive minutu prije kraja imale vodstvo i loptu. Nisu uspjele zabiti gol i Lokomotiva je 30 sekundi prije kraja jurnula po remi. Sedam sekundi prije kraja Neli Iraman je pucala, švedska vratarka je obranila, a odbijenu loptu je Grubišić pospremila u gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasnija u redovima Lokomotive bila je Michaela Hrbkova sa šest golova, Maja Kožnjak je dodala četiri gola, a Irman i Lidija Horvat po tri gola. Kod Savehofa najbolje su bile Ida Oden s osam, te Jenny Alm s pet golova.

U drugom susretu iz ove skupine Gyor je u subotu kod kuće pobijedio Viborg 22-20 ostvarivši i četvrtu pobjedu u skupini. Lokomotiva će upravo protiv mađarskog sastava igrati u idućem kolu 9. studenog u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Gyor sa osam bodova, Viborg ima četiri, dok Lokomotiva i savehof imaju po dva boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo