LINO PROTIV EUROPSKIH DOPRVAKA ISPROBAVA NOVE IGRAČE I SUSTAV IGRE: / 'Uvijek se traže oni novi'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Červar protiv Šveđana isprobava nove igrače i sustav igre

4.4.2018.
16:21
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija priprema se u švedskom gradu Eskilstuni za dvije prijateljske utakmice protiv aktualnih europskih doprvaka Šveđana. Prvi susret na rasporedu je u četvrtak, 5. travnja, s početkom u 19:15, dok je druga dva dana kasnije u Norrkoppingu u 16 sati.

PONOVNO NA OKUPU: ‘Skupili smo se u promijenjenom sastavu, tu su i neki kojih nije bilo na EP-u’

Izbornik Lino Červar najavio je sutrašnji susret u kojem će isprobati neke nove igrače i sustav igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Selekcija nije zatvoreni krug'

"Došli smo u Švedsku s ciljem da širimo našu selekciju igrača za naše zadatke koje imamo u ovoj godini, a to su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. i kvalifikacije u listopadu za Europsko prvenstvo 2020. Imamo i nekoliko novih igrača. Kao što uvijek govorim, selekcija nije zatvoreni krug. To je otvoreni krug i uvijek se traže novi igrači," kazao je Červar.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

26.01.2018., Arena, Zagreb - Europsko rukometno prvenstvo, utakmica za peto mjesto, Hrvatska - Ceska. Lino Cervar Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Izbornik je naglasio kako je hrvatska vrsta u Švedski doputovala s dva nova golmana, te dva nova kružna napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No to ne znači da ostali koji nisu ovdje da su otpisani. Koristimo priliku da uigramo jedan sustav igre koji će biti kompetitivan na velikim natjecanjima, da stvaramo jednu novu reprezentaciju s novim stilom. Sigurno da nam je ova utakmica sa Švedskom posebna motivacija da se susretnemo s reprezentacijom koja nas je pobijedila u Splitu. Drago nam je da je tu puno naših ljudi koji će biti potpora našoj reprezentaciji. Mi ćemo se potruditi da ostavimo dobar dojam i da naša reprezentacija opet pokazuje jedan veliki entuzijazam i motivaciju za dokazivanjem."

Europski doprvaci Šveđani

Kapetan reprezentacije Zlatko Horvat razmišlja slično kao i izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igramo protiv europskog doprvaka i ekipe koja nas je usmjerila na Europskom prvenstvu na borbu za peto mjesto, a ne za medalje. Imamo dobru priliku da odigramo dvije odlične utakmice protiv vrhunskog protivnika i da se dobro pripremimo za Crnu Goru i ono što nam je najbitnije da budemo u pravoj formi za te dvije utakmice koje su nam najbitnije ovog ljeta. Vjerujem da će to dobro poslužiti za ono što nas čeka," poručio je Horvat.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis igrača za Švedsku:

1. Mate Šunjić - CSM Bucuresti 2. Marin Šego - MOL-Pick Szeged 3. Zlatko Horvat - PPD Zagreb 4. Josip Božić Pavletić - PPD Zagreb 5. Manuel Štrlek - Vive Kielce 6. Lovro Mihić - Orlen Wisla Plock 7. Krešimir Kozina - Frisch Auf Göppingen 8. Marino Marić - MT Melsungen 9. Ilija Brozović - TSV Hannover-Burgdorf 10. Marko Mamić - Vive Kielce 11. Halil Jaganjac - Metalurg 12. Stipe Mandalinić - Füchse Berlin 13. Luka Cindrić - Vardar 14. Domagoj Pavlović - PPD Zagreb 15. Luka Stepančić - Paris Saint-Germain Handball 16. Jakov Vranković - Grundfos Tatabánya KC

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo