Bomba iz Makedonije: Lino Cervar se vraca u Hrvatsku?

Bivsi hrvatski rukometni izbornik Lino Cervar izjavio je kako bi se htio vratiti u Hrvatsku. Iako je ostvario velike uspjehe u makedonskom Metalurgu, nostalgija za domom je ipak prevelika.

12.5.2014.
21:31
VOYO logo

Lino je u razgovoru za Sportske novosti objasnio u cemu je stvar. Pet godina u Makedoniji, ukupno 17 u inozemstvu.

"Petu godinu sam tu, to je puno. Godine idu, a nemam mira. To je strasan stres. Ja si ga nabijam sam jer imam visoke ciljeve. Strastven sam, cijeli dan sam u rukometu. Zadovoljan sam svime sto sam napravio u Metalurgu, ali opet, krv nije voda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah je pocelo golicanje maste o tome da se Cervar vrati na nacionalnu klupu, onu klupu koju najvise voli. Da ponovo preuzme hrvatsku reprezentaciju koja je rezultatski i igracki ipak pala njegovim odlaskom. To je surova cinjenica, koliko god to nekome smetalo. I sam Cervar istice:

"Pratim sve sto se dogada i... Nakon svih onih divnih godina pali smo u rukometu. Imamo mi rezultat, ali euforije fali, a nje nema bez vrhunskih rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, upravo to. Treca mjesta nisu vrhunska! Koliko god mi sutjeli o tome i tjesili se jos jednom medaljom na velikim natjecanjima. I stoga nema vise one rukometne euforije, eurofije koju bivsi izbornik i spominje.

//www.youtube.com/embed/sR04Q8HgCRg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drzim da smo mi velesila, ali me zabrinjava da otkad sam otisao 2010. u Becu, nismo bili u finalu. Ni jednom. To bih zelio opet vidjeti. Znam da je ljudima bilo krivo kad smo gubili u nekim finalima, ali pustite to, ipak smo bili u finalu. Ta finala nama fale danas".

A gdje bi se u Hrvatsku htio vratiti, koju momcad preuzeti, koji novi projekt zapoceti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, ne znam. Imam zelja, ali kad ih kazem, mogu djelovati neskromno. Znate, kad imate 14 igraca, a na prvenstvo vodite 12, tesko je donijeti odluku. Ja zbog toga nisam znao spavati nocima. Laze onaj trener koji kaze da je to samo prekriziti. Isto je i s izborom posla. Vidjet cemo".

Povezivalo ga se i sa zenskom rukometnom reprezentacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo je jedno istina, a to je da sam gladan uspjeha. To me drzi. Steve Jobs je rekao “covjek mora biti vjecno mlad, vjecno djetinjast i pratiti sto se dogada iza brda. Covjek nikada ne smije ostarjeti”. Meni je danas dan kratak, radujem se svitanju zore, a dok to bude u meni, bit cu trener. Zelim nove izazove, nove projekte. Napraviti nesto sto nije napravljeno. Nije mi zanimljivo ici tamo gdje je netko 10 puta osvojio naslov, a ja sam 11. Svi su se, znaci, izredali".

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo