AKCIJA EUROPSKO ZLATO

LINO ČERVAR OKUPLJA LEGENDE: Novi izbornik Kauboja okružit će se rukometnom elitom

Subota će i službeno potvrditi već najavljeni povratak Line Červara na klupu hrvatske rukometne reprezentacije s koje je osvojio čitav niz medalja, među kojima i svjetsko i olimpijsko zlato, a na kojoj ga nema već sedam godina.

I dok je njegov povratak na mjesto izbornika gotova stvar, upitno ostaje koga će Červar postaviti za svoje pomoćnike. Spominjao se trener Nexea Hrvoje Horvat koji bi, potvrdio je Červar za 24sata trebao biti jedno od rješenja, no nije i jedini s kojim će dojučerašnji izbornik makedonske reprezentacije i još uvijek aktualni trener skopskog Metalurga razgovarati.

“Sjest ću s još nekoliko kandidata za stručni stožer. Sve će vam uskoro biti poznato”, kazao je i priznao da će među njima biti i Ivano Balić i Petar Metličić.

Spominje se i Vlado Šola koji bi trebao preuzeti posao rada s vratarima.

“Nikad nisam rekao ružnu riječ protiv takvih veličina. Oni su zaslužni za moje i naše uspjehe. Uvijek sam imao i imat ću respekt prema Baliću.”

Sve treba dobro posložiti, u siječnju sljedeće godine Hrvatska je domaćin rukometnog Eura. Zlato s europskih smotri nedostaje i Červaru koji je Hrvatsku vodio do dva srebra.

“Idemo korak po korak. Imam plan. U planu je i to kako će izgledati hrvatski rukomet kad ja odem s klupe. O svemu ću voditi računa, samo idemo lagano”, zaključio je Červar.

Povratak na Net.hr