IZ IGRAČKIH DANA

LEGENDARNA SARAČEVA ANEGDOTA: ‘Išao sam napraviti frku i samo odjednom vidim šaku kako leti…’

Jedna od najzanimljivijih priča koje je Saračević sam ispričao bila je s utakmice Hrvatske i Alžira, a ispričao ju je u dokumentarnom filmu ‘Prvi put’

Legenda hrvatskog rukometa i trener Podravka Vegete Zlatan “Zlatko” Saračević (59) umro je u bolnici u Koprivnici nakon što mu je pozlilo poslije utakmice protiv Lokomotive. Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena i ugledni rukometni trener umro je nakon što je njegova ekipa u derbiju hrvatskog prvenstva u Koprivnici pobijedila Lokomotivu s 32:29 i napravila veliki korak prema novom naslovu prvakinja.

Saračević se radovao pobjedi svojih igračica, no nakon utakmice mu je pozlilo nakon čega je hitno prevezen u koprivničku bolnicu. Saračević je nakon utakmice vozio kući trenericu vratarki Barbaru Stančin. Na semaforu mu je pozlilo te je Barbara odmah pozvala Hitnu pomoć. Nažalost, liječnici ga nisu uspjeli spasiti i Saračević je preminuo nakon što nije uspio pokušaj oživljavanja.

KAPETANICA PODRAVKE OTKRILA ŠTO IM JE SARAČEVIĆ ZADNJE REKAO PRIJE SMRTI: Ovo je jednostavno pretužno

‘Radio sam što mi se reklo’

Od Saračevića se danas opraštaju brojni slavni rukometaši, klubovi i osobe iz svijeta sporta, ali i prepričavaju brojne anegdote u kojima je Sarač sudjelovao.

Jedna od najzanimljivijih priča koje je Saračević sam ispričao bila je s utakmice Hrvatske i Alžira, a ispričao ju je u dokumentarnom filmu “Prvi put”.

“Ja sam ušao na teren, Pipe je uskočio, Alžirac je ušao u njega oštrije, poder’o ga, Pipe leži i ja dođem sad do tog Alžirca kao da ga uhvatim, da napravim frku i u tom trenutku vidim šaku koja leti, on je već utrčao, udario ga, znači opet prekid utakmice, tuča… Ja sam samo radio ono što mi se reklo”, prepričao je Saračevič.

Povratak na Net.hr