TOTALNA KOMEDIJA

KRAJ RUKOMETNE LAKRDIJE: Babić još jednom opozvao ‘neopozivu’ ostavku i nastavlja voditi reprezentaciju

Hrvatski rukometni savez (HRS) potvrdio je u utorak na sjednici Upravnog odbora da Željko Babić ostaje izbornik muške reprezentacije.

Okončana je na taj način sapunica koja je počela poslije neuspjeha na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, odnosno poraza od Poljske u četvrtfinalu. Suočen s brojnim kritikama, Babić je podnio ostavku i krenula je potraga za njegovim nasljednikom. Spominjala su se brojna imena da bi prije nešto više od dva tjedna koordinator za muški rukomet Ivano Balić šokirao javnost objavom da Babić ostaje izbornik.

‘Moralna obveza’

U međuvremenu je Babić objavio i popis igrača koje će okupiti u Umagu na skorašnjim kratkim pripremama, a pokušao je i opravdati svoje zbunjujuće poteze, podnošenje pa povlačenje ostavke.

IZBORNIK SE OPRAVDAVA: ‘Svjestan sam što sam rekao, ali Hrvatska je iznad mojih stavova i riječi’

“Hrvatski rukometni savez i hrvatska reprezentacija su ispred mog karaktera, mojih stavova i riječi. Ja sam svjestan što sam rekao u tom trenutku i sigurno sam imao svoj razlog, međutim ako ljudi iz HRS-a misle da još uvijek mogu pomoći hrvatskoj reprezentaciji, onda je moja moralna obveza kao građanina Hrvatske da pomognem ako mogu”, ispalio je Babić prije desetak dana.

‘Smatramo da nije ni podnio ostavku’

U utorak je Upravni odbor napokon i službeno potvrdio da Babić ostaje na mjestu izbornika nakon što je opozvao vlastitu ostavku. Rukometna vlada je prihvatila izbornikov potez i izglasala mu povjerenje na čemu im je on i zahvalio.

“Željko Babić je još jednom povukao svoju pisanu ostavku i na Upravnom odboru je izglasano da mu se i dalje daje povjerenje. Time Babić ostaje izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije i smatra se da njegova ostavka nije ni bila podnesena”, rekao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

Povratak na Net.hr