TVORAC MOĆNE FRANCUSKE

KRAJ JEDNE ERE: Odlazak čovjeka koji je ‘uništavao’ Hrvatsku, Francuzi imaju novog izbornika

Nakon punih 15 godina francuski rukometaši dobili su novog izbornika. S kormila reprezentacije koja je godinama dominirala svjetskim rukometom otišao je Claude Onesta (59).

Od 2001. godine Onesta je vodio francuske rukometaše i ostvario s njima senzacionalne uspjehe, a na tom je putu vrlo često pobjeđivao i Hrvatsku. Po triput su u njegovom mandatu bili svjetski i europski prvaci, a dvaput olimpijski pobjednici. Onesta je posljednji put Karabatića i društvo vodio na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru gdje su Francuzi u finalu izgubili od Danske.

Dinart preuzeo klupu

Već na tom turniru je bilo vidljivo da se Onesta oprašta i da prepušta svoju funkciju legendarnom Didieru Dinartu koji je vodio glavnu riječ na svim minutama odmora. U srijedu je Dinart (39) i službeno imenovan novim francuskim izbornikom, a pomoćnik će mu biti  još jedan legendarni rukometaš Guillaume Gille (40).

Onesta nakon odlaska s izborničke funkcije neće nestati iz francuskog rukometa. Dinartu i Gilleu će biti na raspolaganju i pomagati im kroz funkciju generalnog menadžera Francuskog rukometnog saveza koji je organizator sljedećeg Svjetskog prvenstva.

Povratak na Net.hr