KRAJ BRATSTVA I JEDINSTVA: / Sve blize gasenje ABA lige?

Prema informacijama iz srpskih medija, sve je izglednije da ce aktualna sezona regionalne kosarkaske ABA lige, u kojoj sudjeluju i hrvatski klubovi, ujedno biti i posljednja.

4.3.2015.
8:44
VOYO logo

Kako je objavio SOS kanal, ovih je dana u Beogradu pod patronatom Medunarodne kosarkaske federacije (FIBA) odrzan sastanak predstavnika saveza zemalja regije. Navodno je donesena odluka da nacionalni savezi uskrate podrsku ovakvoj ABA ligi.

U praksi bi to trebalo znaciti da nijedan savez ubuduce nece registrirati igrace za klubove koji igraju ABA ligu, a ni suci vise ne bi imali dozvolu sudenja u ovom natjecanju. Sada, medutim, treba vidjeti kako ce na ovu odluku reagirati klubovi i tvrtka Sidro koja vodi ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SOS kanal ipak istice da ukidanje ABA lige ne bi nuzno znacilo i gasenje regionalnog natjecanja. Moguce je da bi se osnovala nova liga, ali nju bi vodili nacionalni savezi, a ne privatne tvrtke.

Podsjetimo, prije nekoliko se tjedana pojavila informacija da ce FIBA na svojoj skorasnjoj sjednici ukinuti priznanje ABA ligi, kao i da ce vec od jeseni pokrenuti pandan aktualnoj Euroligi koju vodi ULEB.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo