KAUBOJI SU NA POSTOLJU: / Hrvatska slavi brončanu medalju!

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK
31.1.2016.
16:40
AFP, ATTILA KISBENEDEK
VOYO logo

Hrvatska je u prvom poluvremenu najbolje razdoblje imala od 14. do 22. minute, kad su se naši rukometaši serijom 5:0 odlijepili na 11:6, brzim kontranapadima koji su došli kao plod čvrste igre u obrani i nekoliko sjajno zaustavljenih udaraca Norvežana od Ivana Stevanovića koji je dobio prednost u odnosu na Mirka Alilovića. Momčad Željka Babića je u drugo poluvrijeme donijela prednost od četiri pogotka (15:11).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi na startu drugog dijela

Pogotkom Zlatka Horvata nakon 17 sekundi igre Hrvatska je na početku drugog dijela došla do vodstva 16:11, ali je uslijedio norveški odgovor, šest pogodaka u devet minuta, čime je u 40. minuti Norveška izjednačila na 17:17. Bilo je to prvo izjednačenje nakon 6:6 iz 13. minute.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

PUT DO BRONCE: Evo kako je izgledao hrvatski lov na medalju

Image

PUT DO BRONCE: Evo kako je izgledao hrvatski lov na medalju

No, u posljednjih 20 minuta dvoboja ponovno se razbranio Stevanović, raspucao Horvat, proradili su i vanjski igrači što je Hrvatsku odvelo do bronačnog odličja u Poljskoj.

Stevanovićevih 14 obrana

Najbolji strijelac naše reprezentacije protiv Norveške bio Horvat s osam pogodaka, Domagoj Duvnjak je postigao šest, a po četiri Marino Marić i Manuel Štrlek. Ivan Stevanović je obranio oba sedmerca Norvežanima i ukupno zaustavio njihovih 14 udaraca. Norvešku je s pet pogodaka predvodio Sagosen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za hrvatsku reprezentaciju ovo je treća brončana medalja. Prvu su osvojili na prvom EP-u u Portugalu 1994. godine, a drugu prije četiri godine u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo