KAUBOJI PROTIV STARIH MUŠTERIJA: / 'Neće to biti repriza one utakmice, to se događa jednom u sto godina'

Image
Foto: AFP, JACK GUEZ

Nakon uvjerljive pobjede protiv Tunisa (41-26) i potvrde prvog mjesta u skupini hrvatske rukometaše u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Rio de Janeiru očekuju stari poznanici Poljaci.

16.8.2016.
8:21
AFP, JACK GUEZ
VOYO logo

Hrvatska je u nezaboravnom dvoboju na ovogodišnjem Europskom prvenstvu deklasirala Poljsku na njezinom terenu s 37-23 i osigurala plasman u polufinale, a kasnije i broncu. No, ne treba zaboraviti ni da su Poljaci izbacili Hrvatsku godinu dana ranije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru (24-22).

Image
RUKOMETAŠI U ČETVRTFINALU IDU NA POLJSKU: /

U sjajnoj utakmici svladan i Tunis

Image
RUKOMETAŠI U ČETVRTFINALU IDU NA POLJSKU: /

U sjajnoj utakmici svladan i Tunis

'Dušebajev je najbolji trener na svijetu'

"Ovo je bila utakmica koju smo morali jako otvoriti i ne dopustiti neki izjednačeni rezultat poslije kojeg bi se kasnije ušlo u neku tučnjavu s Tunižanima. Odmarali smo neke igrače, a pokušali smo i varijantu s Karačićem na krilu u slučaju da ne možemo računati na Štrleka", rekao je hrvatski izbornik Željko Babić poslije pobjede protiv Tunisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da to neće biti repriza one povijesne utakmice s Eura jer se ona događa jednom u sto godina. Poljaci su iznimno dobra momčad, promijenili su trenera, sada je na klupi TalantDušebajev koji je najbolji trener na svijetu. Oni će se sigurno htjeti osvetiti za onaj domaći poraz. Svi četvrtfinalni parovi su vrlo neizvjesni i pokazalo se da uopće nema favorita. Mi smo dobili dostojnog protivnika za olimpijsko četvrtfinale i sada je na nama da spremimo taktiku i budemo na onoj razini koja će biti dovoljna za pobjedu. Dižemo se u formi i to je dobro", zaključio je Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Krakov je bio samo jedna utakmica'

Manuel Štrlek još uvijek osjeća posljedice udarca u bedro u dvoboju protiv Francuske.

"Boli me još, dobro je da nisam trebao igrati previše. Poljska će biti iznimno težak suparnik, s novim trenerom igraju kao Kielce. Znam da će mnogi suditi po onom čudu iz Krakova s Eura, ali to je bila samo jedna utakmica. Oni su protiv Slovenije odmarali Jureckog i sigurno će se spremati za našu igru sa sedam igrača", rekao je Štrlek koji dobro poznaje Poljake jer igra u Kielceu gdje ga trenira upravo Dušebajev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo