SP U RUKOMETU

KAUBOJI PROTIV FARAONA: Evo tko su sljedeći suparnici hrvatskih rukometaša

Poraz hrvatske rukometne reprezentacije od Njemačke (21-28) u kombinaciji sa pobjedom Švedske protiv Egipta (33-26) oformio je par osmine finala Svjetskog prvenstva kojeg čine Hrvatska i Egipat.

I dok se o hrvatskim rukometašima i njihovoj povijesti na velikim natjecanjima više-manje sve zna, evo mali podsjetnik na to što su kroz svoju igračku povijest radili Faraoni i koji su njihove prednosti i manje.

KAUBOJI POTONULI PROTIV NJEMAČKE: Hrvatska uvjerljivo poražena, protiv Egipta za četvrtfinale

Riječ je o reprezentaciji koja se četrnaesti put (trinaesti u nizu) natječe na turnirima za svjetske medalje, a kojoj je najbolji plasman četvrto mjesto iz 2001. godine. Domaćin je također bila Francuska, a kroz devet utakmica Faraoni su upisali pet pobjeda, remi i tri poraza. Nakon toga više nikad nisu bili bolji od četrnaestog mjesta konačnog poretka reprezentacija po završetku svjetskih prvenstava.

Vodi ih Marwan Ragab, igrač koji je potpisao polufinale spomenute 2001., a odlikuju se borbenošću i upornošću. Kvaliteta reprezentacija nije na razini onih europskih i kako turnir odmiče tako njihova snaga kopni.

Hrvatska i Egipat igrali su četiri puta. Dobra je vijest što Kauboji nikad nisu od njih upisali poraz.

Povratak na Net.hr