SP U RUKOMETU

KATASTROFA NJEMAČKOG RUKOMETA, VEĆ SU IZGUBILI ŠANSE ZA ČETVRTFINALE: ‘Ovo nas boli’

Nijemci su tako, nakon petog mjesta na proteklom SP-u i četvrtog mjesta na EP-u, ispali iz najboljih 16 momčadi svijeta, što je za njih veliko razočaranje

U derbiju jučerašnjeg rukometnog dana Španjolska je u susretu skupine I Svjetskog prvenstva nadigrala Njemačku sa 32:28. Španjolci su dominirali prvim poluvremenom da bi Nijemci odličnim otvaranjem nastavka stigli do prednosti od 25:22, no tada su stali.

Španjolska je serijom 6-0 napravila preokret i time stigla do važnih bodova. Angel Fernandez postigao je šest golova za Španjolsku, dok je Timo Kastening postigao sedam pogodaka za Njemačku.

AKO STE PROPUSTILI: Karačičeva asistencija ‘bez gledanja’, Horvatova magija, cepelin Josipa Šarca… Pogledajte najbolje akcije i golove protiv Bahreina

Bez realnih šansi

Španjolska je sada druga u skupini s pet bodova, jednim manje od vodeće Mađarske koja je sa 29:23 bila bolja od Brazila, a jednim više od Poljske koja je lakoćom sa 30:16 nadigrala Urugvaj. Njemačka je četvrta s dva boda i praktički bez izgleda za četvrtfinale, iza nje su samo Brazil s jednim i Urugvaj bez bodova.

“Teško je ovo probaviti. isto kao i prije dva dana. Nismo se borili, nismo se bacali na pod za loptom. Ovo jednostavno boli”, rekao je nakon utakmice kapetan Njemačke Uwe Gensheimer.

Nijemci su tako, nakon petog mjesta na proteklom SP-u i četvrtog mjesta na EP-u, ispali iz najboljih 16 momčadi svijeta, što je za njih veliko razočaranje.


Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Povratak na Net.hr