Karabatić i društvo doživjeli najteži udarac u karijeri!

'Prvi puta u povijesti francuska rukometna reprezentacija ide u drugi krug velikog natjecanja bez bodova. Na SP-u 2005.

21.1.2012.
10:12
VOYO logo

Francuska je u 3. kolu C skupine u Novom Sadu na europskoj smotri u Srbiji pretrpjela drugi poraz. Aktualni europski, olimpijski i dvostruki svjetski prvaci sa zadnja dva SP-a, izgubili su od Mađarske s 26:23, te je sada i više nego upitno hoće li se uopće plasirati u polufinale, jer u drugi dio natjecanja idu bez bodova.

''Ovoga puta će biti puno teže doći do zone medalja. Ako ne i nemoguće'', piše u nastavku ugledni francuski sportski dnevnik, te posebno apostrofira kako je 'grobar' francuske selekcije bio sjajni vratar Mađarske Nandor Fazekas, koji je obranio 21 loptu (48% uspješnosti).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Thierry Omeyer također nije bio loš, naprotiv, obranio je 15 lopti. No...

''Francuski napad potpuno je zakazao. Samo 39% uspješnosti u udarcima na gol (23-59) jedan je od najgorih postotaka u zadnjih nekoliko godina. Nikola Karabatić šutirao je 3-15, a Daniel Narcisse 3-10. Francuska matematički još nije eliminirana iz polufinala. No, mora dobiti sve tri utakmice u drugom krugu i nadati se da će joj se poklopiti i ostali rezultati'', zaključuje L'Equipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Mađari su do velike pobjede u Novom sadu stigli uz bučnu podršku mnogobrojnih navijača, što je u svojoj izjavi nakon utakmice apostrofirao i izbornik Francuske Claude Onesta.

"Tužni smo zbog poraza. Iako smo se suočili s mnogim teškoćama, imali smo dobru fazu i vodstvo u drugom poluvremenu od tri gola razlike. Mađarska se vratila zahvaljujući svojoj snazi, ali i sjajnoj atmosferi koju su stvorili njezini navijači. Okrenuli su utakmicu i čestitamo im na tome i na pobjedi. Vratar Nandor Fazekas branio je čudesno, 'zatvorio je dućan' i njemu pripadaju najveće čestitke. Protiv tako raspoloženog vratara nismo mogli do pobjede", rekao je Onesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Europsko prvenstvo u rukometu 2012

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo