Junak srpske pobjede otkrio tajnu svog uspjeha

'Na poluvremenu sam rekao sam sebi - ako ne mogu ovako, onda ću morati nešto drugo uraditi da bih obranio.

28.1.2012.
11:18
VOYO logo

Najbolji igrač polufinalnog dvoboja Darko Stanić, u prvom je poluvremenu obranio tek jedan udarac. Izbornik Vuković u 21. minuti, na parket je poslao svog drugog vratara, Marjanca, a Stanića povukao na klupu zbog katastrofalne statistike. Međutim, u drugom je dijelu na parket izašao jedan drugi Stanić.

"Kad momčad igra loše, onda sam i ja loš. Loše smo u prvih 30 minuta igrali obranu, nisam imao lakih obrana da bih dobio osjećaj. Šutevi Hrvata bili su jako teški. Na poluvremenu sam rekao sam sebi - ako ne mogu ovako, onda ću morati nešto drugo uraditi da bih obranio. Dovoljna je bila iskra da se zapali, da me pokrene publika koja je svo vrijeme bila presudni faktor našeg uspjeha na ovom EP-u. Nije samo nama dala krila, mislim da je više zbunjivala Hrvate."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strijelac u srpskim redovima, Momir Ilić, otkrio je svoje viđenje polufinalnog dvoboja. "Nisam uzalud govorio da baš Hrvatsku želim u polufinalu. Igramo sličan rukomet i sigurno je da nam Hrvatska više odgovora od Francuske ili Španjolske. Ovim rezultatom vratili smo se na stare slave uspjeha, tamo gdje je Hrvatska već godinama. Ovo je za nas povijesni uspjeh. Znali smo da protiv Hrvatske moramo svih 60 minuta igrati dobro, jer je to momčad koja ima velik broj kvalitetnih pojedinaca." Veselina Vukovića nakon lošeg plasmana na Svjetskom prvenstvu prošle godine u Švedskoj mnogi nisu željeli vidjeti na klupi Srbije. No, čovjek je odveo Srbiju u finale. "Malo smo uplašeno ušli u utakmicu. Nismo imali podršku Stanića na vratima, sreća je što to Hrvati nisu uspjeli bolje iskoristiti. U drugom poluvremenu odigrali smo našu najbolju utakmicu na ovom prvenstvu. Odigrali smo jako dobru obranu, a i Stanić je radio čuda na vratima", pričao je zadovoljni Vuković. Finale s Danskom? "Ne znam kako ću uspjeti oporaviti momčad za nedjeljno finale. Fizički smo mrtvi, a i s ozljedama baš ne stojimo najbolje. Ozlijeđeni su Manojlović, Vučković, Beljanski, ne znam što će biti sa Šešumom čija ozljeda oka nije nimalo bezazlena", jadao se Vuković. Srbija je do finala došla s dva neodlučena rezultata (Slovačka i Njemačka) i jednim porazom (Makedonija). Hrvatska će pak u nadmetanje za treće mjesto s pet pobjeda i dva poraza. "Nitko sretniji od mene ako mi osvojimo zlato, a Hrvati broncu. To što su četiri reprezentacije iz bivše Jugoslavije među šest na europskom prvenstvu, samo govori da se na ovim prostorima igra sjajan rukomet", zaključio je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo