BRAVO, KAUBOJI!

JEDAN VELIKI CILJ JE OSTVAREN, A ČEKA NAS PRAVI PAKAO: Na Olimpijske igre morat ćemo preko Francuza u Francuskoj

Ostavši bez europska zlata, hrvatska reprezentacija je ostala i bez direktne vize za olimpijske igre u Tokiju pa će morati u kvalifikacije

U finalu europskog rukometnog prvenstva u Stockholmu hrvatska reprezentacija je izgubila od Španjolske sa 20-22 upisavši treći poraz u finalima europskih prvenstava.

Nažalost, hrvatski rukometaši niti u svom trećem finalu na europskim prvenstvima nisu uspjeli osvojiti zlato, jedinu veliku medalju koja im nedostaje.

Do sada smo dva puta igrali u finalima, 2008. i 2010. ali smo oba puta poraženi. U Norveškoj smo izgubili od Danske, a dvije godine kasnije u Austriji od Francuske. Ovoga puta presudili su nam Španjolci koji su tako postali prvi koji su obranili europsko zlato nakon Šveđana koji jedini imaju tri krune u nizu (1998, 2000, 2002).

Ostaje utjeha kako su Kauboji osvojili šestu medalju na europskim prvenstvima, pri čemu treće srebro (2020, 2010, 2008) uz tri bronce (2016, 2012, 1994).

[VIDEO] ČERVAR OBJASNIO ŠTO SE DOGODILO U FINALU: Izbornik otkrio kada je sve pošlo po zlu – ‘Tada smo izgubili sve’

Plasirali se na Svjetsko prvenstvo

Ostavši bez europska zlata, hrvatska reprezentacija je ostala i bez direktne vize za olimpijske igre u Tokiju pa će morati u kvalifikacije. Od 17. do 19. travnja, igrati se tri olimpijska kvalifikacijska turnira za koje su već određeni domaćini – Francuska, Norveška i Njemačka. Hrvatska je smještena na turnir s Francuskom i Portugalom i još jednom afričkom ekipom.

No jedan smo cilj ovim srebrom ostvarili. Naime, ostavrili smo ovim uspjehom izravni plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Egiptu.

Povratak na Net.hr