Infarktna završnica, hrabre Hrvatice i veliki trijumf!

Veličanstven nastup hrvatskih rukometašica na Svjetskom prvenstvu u Brazilu nastavio se i u osmini finala. Izabranice Vladimira Canjuge u infarktnoj su završnici slavile protiv Rumunjske s 28:27.

12.12.2011.
22:03
VOYO logo

Iako su u nekoliko navrata hvatale zaostatak za svojim protivnicama, naše su rukometašice u samoj završnici uspjele preokrenuti rezultat i plasirati se u četvrtfinale.

Hrvatice su krenule je sjajno, povele su 5:2 i djelovale moćno na terenu. No, onda je uslijedio pad Canjuginih djevojaka, Rumunjke se došle do vodstva u 9. minuti i do poluvremena povećale prednost na 18:15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naše su djevojke sjajno ušle u nastavak, serijom od 5:0 opet su preuzele vodstvo, i da se u tom trenutku nije dogodio tehnički kvar u dvorani koji je uzrokovao prekid od 10-tak minuta, Hrvatice bi zasigurno slomile svoje protivnice.

Rumunjke su se sabrale i nastavile egal utakmicu u kojoj se konstativno smjenjivalo vodstvo. Pet minuta prije kraja na semaforu je stajalo 27:25 u korist Rumunjki, a onda je krenuo veliki preokret. Franić, Milanović-Litre i Penezić svojim su pogocima kreirale su rezultatski preokret, a posljednje dvije minute sjajna i pokretljiva hrvatska obrana nije dopustila Rumunjkama uputiti niti udarac na gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje u redovima naše reprezentacije bile su Penezić s šest pogodaka, Franić s pet i Zebić s četiri, dok je u redovna Rumunjki šest golova zabila Chirila. Hrvatice su ovom pobjedom izborile kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Londonu, a na putu do polufinale stoje im Norvežanke. Utakmica je na rasporedu u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo