Hrvatskim rukometašima se ovo nije dogodilo pet godina!

Hrvatska rukometna reprezentacija je u sklopu kvalifikacija za EP u Veszpremu u dramatičnoj utakmici izgubila od Mađarske 20:18. Domaćini su tako nakon pet godina uspjeli pobijediti Kauboje.

4.4.2013.
22:03
VOYO logo

Mađarska rukometna reprezentacija svladala je u Veszpremu Hrvatsku s 20:18 (8:7) u 3. kolu skupine 4 kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se igra početkom iduće godine u Danskoj.

Izabranici hrvatskog izbornika Slavka Goluže najčešće su dobro prolazili s Mađarima, s kojima su se često sastajali u zadnje vrijeme, ali ne i u ovoj utakmici u Vezprem Areni. Bila je to vrlo tvrda i izjednačena utakmica u kojoj se tijekom svih 60 minuta niti jedna momčad nije uspjela odlijepiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon početnog vodstva Hrvatske, Mađari su prvi puta stigli do prednosti kada su poveli s 3:2. Na odmor su otišli s vodstvom 8:7. Zlatko Horvat propustio je u prvom dijelu realizirati dva sedmerca, a Hrvatska je imala 'crnu rupu' od deset minuta u kojoj nije uspjela zabiti pogodak. Kauboji su odlično otvorili nastavak te su serijom 3:0 pobjegli na 10:8. Imali su hrvatski reprezentativci priliku odlijepiti se i na tri gola razlike, ali im to nije pošlo za rukom.

Mađarska je prvi gol u nastavku zabila nakon 8 minuta i 42 minute igre. Nakon što je probila led, domaća selekcija uspjela je opet preuzeti kontrolu rezultata, a u zadnjoj minuti je Kornel Nagy zabio s igračem manje za konačnih 20:18, čime je stavio točku na i.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gabor Csaszar sa 6 golova i Kornel Nagy s 5 predvodili su Mađare do pobjede, dok su u hrvatskoj reprezentaciji najefikasniji bili Denis Buntić i Zlatko Horvat s 4 gola, te Ivan Ninčević i Igor Vori s 3 pogotka. Mirko Alilović upisao je 12 obrana na golu Hrvatske.

Mađarska je vodeća na ljestvici s maksimalnih 6 bodova, dok Hrvatska drži drugo mjesto s dva boda manje. Novi ogled ovih suparnika na rasporedu je već u subotu u zagrebačkoj Areni. U tom dvoboju bi Golužini igrači trebali pobijediti s tri pogotka razlike, kako bi poboljšali izglede za osvajanje prvog mjesta u skupini na kraju natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarska - Hrvatska 20:18 Latvija - Slovačka 28:24

Ljestvica 1. Mađarska 6 2. Hrvatska 4 3. Latvija 2 4. Slovačka 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo