Ludilo u prepunoj Areni! Kakvo 'šamaranje' Mađara!

Hrvatski rukometaši su se u zagrebačkoj Areni u uzvratnoj utakmici kvalifikacija za EP osvetili Mađarima za pobjedu i batine iz Veszprema.

6.4.2013.
13:47
VOYO logo

Reprezentacija Mađarske prvih devet minuta nije mogla postići nijedan pogodak i tu je bio ključ pobjede Kauboja. Hrvatska se odmah na početku odvojila na velikih šest golova prednosti, a ona je u nastavku prvog dijela, koje je okončano prednošću naše reprezentacije 15:9, i dodatno rasla.

No, Mađari se unatoč velikom zaostatku nisu dali slomiti, pa su se u jednom trenutku čak i približili na četiri gola zaostatka, što je bila i konačna razlika po isteku 60. minute. Ali, hrvatski izbornik Slavko Golužanije ništa prepuštao slučaju, pozvao je time-out, podviknuo na svoje momke, koji su nakon toga uzvratili serijom pogodaka i zadržali dovoljnu razliku do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, s obzirom da je Hrvatska slavila sa +4 u Zagrebu, a Mađarska s +2 u Veszpremu, naša će reprezentacija u slučaju izjednačenog broja bodova do kraja kvalifikacija (dvije utakmice) biti prva u skupini.

Recimo i da su sjajnu utakmicu odigrali Zlatko Horvat i Domagoj Duvnjak koji su postigli osam, odnosno sedam pogodaka. Mirko Alilović skupio je 14 obrana, jednu više od svog kolege na drugoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opet je bilo teško, no sjajno smo otvorili utakmicu. Mađari su sjajna ekipa, ali najbitnije je da smo pobijedili i da smo pokazali da smo prava ekipa. Hvala navijačima što su napunili Arenu, skidam im kapu", izjavio je Duvnjak neposredno nakon završetka susreta, a Goluža dodao:

"Čestitke igračima na lijepoj utakmici u Areni nakon četiri godine. Hvala ovim divnim navijačima koji su bili uz nas cijelo vrijeme. Mađarska je jako dobra reprezentacija, no ušli smo u susret na pravi način i rano napravili prednost. U nastavku je bilo malo nedostatka koncentracije, ali najvažnije je da smo pobijedili i već osigurali nastup na EP-u", kazao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedećoj utakmici Hrvatska gostuje u Slovačkoj u mjesecu lipnju (12. ili 13.).

Hrvatska - Mađarska 30-26

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Hrvatska 6, 2. Mađarska 6, 3. Latvija 2, 4. Slovačka 0

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo