HRVATSKA SAZNALA SUPARNIKE ZA SP: / Červar prokomentirao grupu i zatražio podršku navijača

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska u skupini sa Španjolskom, Makedonijom, Islandom, Bahrainom i Japanom

25.6.2018.
14:39
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija će na SP koje se početkom iduće godine, od 9. do 27. siječnja igra u Danskoj i Njemačkoj, biti u skupini B sa Španjolskom, Makedonijom, Islandom, Bahrainom i Japanom, odlučio je ždrijeb održan u ponedjeljak u Kopenhagenu.

Skupinu A, čije će se utakmice igrati u Berlinu, čine Njemačka, braniteljica naslova Francuska, Rusija, Srbija, Brazil i Koreja. Međunarodna rukometna federacija je i Koreju unaprijed stavila u skupinu A s Njemačkom s obzirom na to da će na svjetskoj smotri Koreja nastupati kao ujedinjena reprezentacija Sjeverne i Južne Koreje te se time nastavlja primjer sa Zimskih olimpijskih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nezgodni suparnici'

U skupini C su olimpijski pobjednici Danska, zatim Norveška, Austrija, Tunis, Čile i Saudijska Arabija, a u skupini D Švedska, Mađarska, Katar, Argentina, Egipat i Angola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je odmah nakon ždrijeba opširnije govoriti o svemu. Mislim da je najvažnije reći da naša grupa nije laka, a skupina A je teška. Tako da će svaki protivnik biti nezgodan. Treba se koncentrirati na svakog protivnika, svaka utakmica je nova priča", kazao je izbornik Lino Červar.

'Neka München bude kockast'

"Ne treba previše unaprijed promišljati. Sve će ovisiti o nama i našoj igri, ali optimist sam. Neće nam biti lako, ali pozivam sve navijače kojih ima jako puno da dođu u München. Očekujem više od polovine naših navijača. Oni će nam biti velika potpora u našim utakmicama u grupi, ali i protiv reprezentacija iz A grupe s kojima se križamo. U ime svih igrača pozivam naše navijače da što prije osiguraju svoje ulaznice i da München bude kockast", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina B će svoje utakmice igrati u Münchenu, skupina C u Herningu, a skupina D u Kopenhagenu. U drugi krug natjecanja idu po tri najbolje reprezentacije iz svake skupine, a utakmice će se igrati u Berlinu i Herningu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometni SP 2019:

skupina A (Berlin): Francuska, Rusija, Njemačka, Srbija, Brazil, Koreja

skupina B (München): Španjolska, HRVATSKA, Makedonija, Island, Bahrain, Japan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

skupina C (Herning): Danska, Norveška, Austrija, Tunis, Čile, Saudijska Arabija

skupina D (Kopenhagen): Švedska, Mađarska Katar, Argentina, Egipat, Angola

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo