Hrvatska 'propušta' i Europsko prvenstvo u Srbiji

Hrvatski su nas rukometaši u posljednjih desetak godina navikli na uspjehe, ali dobri običaji kao da su zaboravljeni.

9.11.2011.
10:03
VOYO logo

Izgleda, kako se Hrvatska već unaprijed predala uoči odlaska u Srbiju, iako su mnogi upravo prvenstvo kod naših susjeda vidjeli kao idealnu priliku za povratak na pobjednička postolja.

Naime, Zoran Gobac nam je otkrio kako bi na Europsko prvenstvo Kauboji mogli otputovati znatno oslabljeni. Razlog? Čuvat ćemo neke igrače za Olimpijske igre u Londonu. Zanimljivo, nakon završetka Svjetskog prvenstva u Švedskoj početkom godine, gdje je peto mjesto predstavljeno kao 'prebacivanje norme', Gobac je tvrdio da ćemo baš na EP-u u Srbiji ići punom snagom, po medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Srbiju će ići najspremniji, tako da ćemo možda neke igrače odmarati za Olimpijske igre. Sve to ćemo raditi u dogovoru s igračima, kada vidimo njihove afinitete i spremnost pojedinaca. Olimpijske igre su puno važnije, a treba znati da ćemo za njih imati dva mjeseca priprema", rekao je Gobac i dodao:

"Moramo promijeniti svijest igrača prije svega, da svi dođu na pripreme potpuno fizički spremni i na tome ćemo ustrajati. Nećemo se dovoditi u situaciju da nam igraju nespremni igrači jer na taj način blamiraju nas, ali i sami sebe na terenu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je na turniru Četiri nacije u Srbiji razočarala i osvojila posljednje mjesto (tek smo u utakmici koja nije ništa odlučivala pobijedili Mađare), ali više od poraza protiv Čeha i Srba treba brinuti loša igra Golužinih izabranika. Do Europskog prvenstva ostalo je tek nešto više od dva mjeseca, situacija uopće nije dobra, ali Gobac uopće nije uzbuđen.

"Mi se ne moramo bojati za rezultat u Srbiji. Mi smo u Švedskoj osigurali kvalifikacije za Olimpijske igre i sad se samo možemo nadati da ćemo biti domaćini tog turnira. A naravno da i u Srbiji možemo direktno do Londona, ako budemo prvi ili drugi na prvenstvu. Vidjet ćemo koliko daleko možemo, a mi ćemo nastojat doći što dalje", kaže koordinator za muški rukomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Srbiji smo bili oslabljeni neigranjem nekoliko važnih igrača, kao što su Lacković, Alilović, Valčić i Čupić. I dok poraz od Češke toliko ne boli, onaj od Srbije ipak nije bio prihvatljiv.

"Češka je jedna od boljih reprezentacija Europe, a mi smo ušli labavo. Još labavije smo ušli protiv Srbije i to me više brine. Mi smo Srbiju trebali pobijediti u Beogradu, a upravo je fizička nespremnost naših igrača bila glavni razlog poraza", rekao je Gobac i dodao kako će Slavko Goluža i dalje biti naš 'čovjek za uspjeh'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Goluža će sigurno voditi reprezentaciju i u Londonu, bez obzira na rezultat u Srbiji. Slavku je ovo drugi ciklus. U Švedskoj je izborio kvalifikacije za Olimpijske igre. Uspješan je bio i u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Srbiji, gdje je u vrlo teškoj skupini osvojio prvo mjesto", izrazio je ponovno Gobac svoju naklonost prema izborniku koji i nije baš miljenik javnosti.

Iako su na pripremnom turniru Četiri nacije dvorane bile poluprazne, Hrvatsku u prvom mjesecu sljedeće godine očekuje prepuni Vršac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srbija će biti korektan domaćin. Dvorana u Vršcu u kojoj mi igramo je već rasprodana. Slovenci su uzeli već 1300 karata, bit će i Norvežana, a mi najveću podršku očekujemo od Hrvata iz Vojvodine. Iz Hrvatske očekujemo veći broj navijača eventualno u polufinalu i finalu, naravno ako se Srbija ne plasira tako daleko, jer će onda biti lakši njihov dolazak", zaključio je prvi čovjek našeg rukometa.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo