Hrvatska se poigrava na putu do dugo sanjanog zlata

Teže no što se očekivalo hrvatski su rukometaši došli do druge pobjede na Europskom prvenstvu koje se održava u Danskoj. U 2. kolu skupine D Golužini su izabranici svladali Crnu Goru s 27:22.

15.1.2014.
10:25
VOYO logo

Naša reprezentacija je do prvog vodstva u dvorani Brøndby u Kopenhagenu došla sedmoj minuti kada je Ivan Čupić zabio za 4-3. Crnogorci su nakon toga još poveli s 5-4, ali bila im je to posljednja prednost u nimalo napetoj utakmici. Hrvatska je u nekoliko navrata tijekom prvog poluvremena imala tri gola plusa, ali nije uspjela do kraja slomiti otpor suparnika, pa je na odmor otišla samo s 13-12.

U svlačionici se naša reprezentacija malo posložila, pa je nastavak otvorila serijom 5-1 i otvorila si put prema pobjedi. Vratili su se crnogorski rukometaši nekoliko puta na zaostatak od tri pogotka, ali nisu uspjeli ugroziti našu nacionalnu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je ovom pobjedom potvrdila prolazak u drugi krug, ali pitanje je koliko će bodova prenijeti. To će biti poznato nakon posljednje utakmice u skupini D, u petak protiv Švedske.

Čupić je postigao šest pogodaka, Damir Bičanić je dodao pet, a Manuel Štrlek i Marko Kopljar po četiri. Mirko Alilović je, pak, skupio 16 obrana na vratima. Kod Crnogoraca je s devet pogodaka nezaustavljiv bio samo Vasko Ševaljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo i da je u skupini C Rusija u Aarhusu bila bolja od Srbije s 27-25. Obje reprezentacije sada imaju po dva boda nakon dva kola i u petak će se boriti za drugi krug. Jegor Jevdokimov je s pet pogodaka predvodio Ruse, dok je kod Srba se šest golova prvo ime bio Marko Vujin.

U drugoj utakmici skupine Švedska je očekivano savladala Bjelorusiju 30:22 i s maksimalnim brojem bodova ulazi u ogled protiv Hrvatske (17. siječnja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fredrik Petersen s 8 i Andreas Nilsson sa 7 golova bili su najistaknutiji pojedinci kod Šveđana, dok je kod Bjelorusa prednjačio Sergej Rutenka s 13 golova.

Skupina C Poljska - Francuska 27-28 Rusija - Srbija 27-25

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Francuska 4, 2. Srbija 2, 3. Rusija 2, 4. Poljska 0

Skupina D Švedska - Bjelorusija 30-22 Hrvatska - Crna Gora 27-22

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Hrvatska 4, 2. Švedska 4, 3. Crna Gora 0, 4. Bjelorusija 0

1. Hrvatska 4 boda 2. Švedska 4 3. Crna Gora 0 4. Bjelorusija 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored:

13. siječnja: Hrvatska - Bjelorusija 33:22 15. siječnja: Hrvatska - Crna Gora 27:22 17. siječnja: Hrvatska - Švedska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve utakmice igraju se u 18.00 u Kopenhagenu.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo