Ni batine nisu mogle zaustaviti Hrvatsku!

Hrvatski rukometaši uz puno muke pobijedili su Tunis 25:23 i izborili polufinale Olimpijskih igara, gdje će u petak igrati protiv Francuske.

8.8.2012.
16:52
VOYO logo

Naši rukometaši opasno su živjeli u prvom poluvremenu i početkom drugog. Ali ne zbog rezultata koji je s vremena na vrijeme bio negativan, već zbog grubosti s kojom su tuniski rukometaši igrali. Kauboji"su veliki dio prvog poluvremena proveli na parketu nakon žestokih naleta Tunižana koji su u utakmicu krenuli s jednim ciljem – prebiti Hrvate i na taj ih način isprovocirati, te tu tražiti svoju šansu.

U početku susreta im je to i pošlo za rukom. Naši su ostali šokirani kada su vidjeli što sve argentinski suci, Carlos Maria Marina i Dario Leonel Minore, dopuštaju Tunižanima (udaranje Lackovića koljenom u glavu). No, Kauboji su mirni i samo su čekali priliku kada će ovi u tome pretjerati. To se dogodilo u 25. minuti utakmice kada je najbolji strijelac Tunisa Meykel Megannem, bez ikakve namjere da dođe do lopte, rukom u glavu pogodio Ivana Čupića i zaradio izravni crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom je trenutku Čupić djelovao kao da ne zna gdje je, ali se nakon određenog vremena pridigao i nastavio igrati. Taj udarac kao da je razljutio naše koji su do poluvremena došli na -1 (12:11), a onda u nastavku preuzeli stvari u svoje ruke.

Serijom 5:1 na početku drugih 30 minuta Hrvatska je povela, te do kraja susreta više nije ispuštala značajnu prednost. Primakli su se Tunižani na svega -2 dvije i pol minute prije kraja, u situaciji kada smo imali igrača manje. No, Domagoj Duvnjak se probio kroz tunižansku obranu i zabio za nedostižnih 25:22. Tunis je do kraja zabio za smanjenje 25:23, ali vremena više nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako teže od očekivanog, Tunis je riješen i sada slijedi finale prije finala – utakmica s Francuskom. U drugom polufinalu sastaju se Švedska i Mađarska.

Spomenimo za kraj da je najbolji strijelac naše reprezentacije bio Ivan Čupić s osam pogodaka, te da je četiri pridodao Duvnjak, a Manuel Štrlek i Denis Buntić po tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao i sve utakmice danas, ovo je isto bila teška. Gledali smo i druge utakmice u dvorani danas, ali nismo očekivali da ćemo i mi to morati prolaziti. Svaka čast i Tunisu, iako nekim stvarima nije bilo mjesto na terenu. Hvala Bogu pobijedili smo i sad se treba odmoriti i pričekati Francuze", rekao je Igor Vori.

"Moramo sad dosta razgovarali, jer ako ovak uđemo u utakmicu protiv Francuza, oni će nas istući kao majmune. Ubio nas je ovaj dan, previše smo čekali ovu utakmicu, tak da se nadam da će sad biti lakše", rekao je Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometaši Švedske šokirali su Dansku u četvrtfinalu olimpijskog turnira kada su slavili rezultatom 24:22 i izborili polufinale protiv Mađarske.

Iako su svi, nakon kompletiranja četvrtfinalnih parova, vidjeli Dansku i Island u polufinalu, Mađarska i Švedska kreirali su iznenađenje i izborili priliku plasirati se u borbu za zlatnu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šveđani su od prve sekunde susreta pa sve do 48. minute držali prednost protiv favoriziranih Danaca koji su tada po prvi put na utakmici poveli 18:17, a kasnije i 21:20, te se tada činilo da bi se Danci ipak mogli izvući i plasirati u polufinale. Međutim, Danska u posljednjih sedam i pol minuta zabija samo jedan pogodak, dok Šveđani preko Fredrika Petersena i Niclasa Ekberga, obojica po dva pogotka, zabijaju četiri i s +2 u konačnici odlaze u polufinale.

Najbolji strijelac u pobjedničkoj momčadi bio je Dalibor Doder sa šest pogodaka, baš kao i Hans Lindberg kod poraženih. Zanimljivo, od tri dosad odigrana četvrtfinalna susreta Švedska je bila "najuvjerljivija" i slavila s dva pogotka razlike. Mađarska je svoje polufinale izborila s +1 nakon dva produžetka, dok je Francuska, također s golom razlike, slavila u posljednjim sekundama susreta. Mađarska - Island 34:33 (p) Francuska - Španjolska 23:22 Danska - Švedska 22:24 Hrvatska - Tunis 25:23

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo