RUKOMET U KOLICIMA

HRVATSKA I ITALIJA IGRAJU POVIJESNU RUKOMETNU UTAKMICU: Bit će to dokaz da je sport dostupan svima

Zagrebački rukometni savez u suradnji s Hrvatskim rukometnim savezom odlučio je organizirati prvu, povijesnu utakmicu rukometa u invalidskim kolicima. Reprezentaciji Hrvatske u invalidskim kolicima u njoj će se priključiti i reprezentacija Italije.

“Navedenom utakmicom želi se pokrenuti aktivniji i prikladniji proces uključivanja u sport – rukomet osoba s invaliditetom, te smatramo kako će ovaj sportski događaj pružiti dodatnu potporu klubovima kao i drugim sportovima da organiziraju slične sportske akcije. Organizacijom ove prve povijesne utakmice rukometa u kolicima stvara se inicijativa za stvaranje novih mjesta za bavljenje sportom osoba s invaliditetom, posebno djece i mladih jer rukomet je proslavljeni sport u našoj zemlji i ovo je divna prilika da pokažemo da je dostupan svima, bez obzira na tjelesno stanje”, istaknuo je ispred organizatora glavni tajnik Zagrebačkog rukometnog saveza Kazimir Ilijaš.

Hrvatsku selekciju okupio je Dino Sokolović, najbolji hrvatski skijaš s invaliditetom koji je upravo u sportu nakon stravične nesreće pronašao snagu za svjetliju budućnost.

Utakmica će se održati u srijedu 29. studenog 2017. s početkom u 17:00 u ŠD Trešnjevka.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr