'Gospodine, još uvijek postoje i Balić, i Metličić..'

'Doći će vrijeme da mu svi zahvale i poklone se tim ljudima koji su napravili tako velebne rezultate u posljednjih 10-12 godina!', smatra izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža.

8.2.2013.
14:02
VOYO logo

"Zašto u našem rukometu sve veličine moraju biti ugašene i odbačene. Balić nam je najsvježiji primjer, ali tako je bilo i sa Ćavarom kojeg su jednostavno potjerali?!", ovako je zvučalo pitanje jednog slušatelja Antene Zagreb upućeno gostu Slavku Golužikoji je jutros posjetio Jutarnji show u društvu Slovenca Davida Špilera.

"Gospodine imate krivu predodžbu o cijeloj toj priči jer još uvijek postoje aktivni igrači i Ivano i Pero Metličić i Sulić i svi ostali prema tome kada dođe vrijeme da se ti igrači oproste od rukometa naravno da će se napraviti jedna velika oproštajna utakmica! Pa i ja sam dio te generacije koja je puno toga osvojila i bio sam predvodnik pa se nadam da ću i ja biti na toj oproštajnoj utakmici. Ni meni se nije napravila ta oproštajna utakmica, prema tome ne treba to sve tako emotivno i crno gledati. Doći će vrijeme da svi zahvale i poklone tim ljudima koji su napravili tako velebne rezultate u posljednjih 10-12 godina!", odgovorio je Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povod dolasku sportskog dvojca nadolazeća je utakmica Lige prvaka protiv Dinama iz Minska. Goluža nije štedio lijepe riječi kojima bi počastio svoju momčad:

"Obzirom koliko smo imali vremena nakon svjetskog prvenstva mislim da smo se dobro spremili i pripremamo se još uvijek. Radi se o jednoj jako dobroj ekipi. Ekipi koja je bila okosnica ruske reprezentacije. Atman je jedan od naših glavnih igrača koji igra za rusku reprezentaciju i zna se dobro koliko je ruska reprezentacija dobila s njime na brzini. On je strašan igrač kojeg cijela Europa sad traži i koji može igrati u bilo kojem klubu. Tu su još dva crnogorska reprezentativca i pivotmen iz Srbije. To je jedan jako dobra ekipa, ali trebat će nam dosta podrške s tribina!", rekao je trener i nastavio o utakmici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin showa Saša Lozar nije propustio komentirati ni broncu sa svjetskog prvenstvu i to riječima da izbornik već ima dovoljno bronci da izlije još jednog bana Jelačića na glavnom zagrebačkom trgu. "Naglasio bih još jednom da moramo biti ponosni na naše dečke. Ovo što su oni napravili s prepolovljenom ekipom, s pomlađenom ekipom. Napraviti ovako jedan velebni rezultat nije mala stvar!", ponovio je Goluža dok je David Špiler imao potrebu usporediti slovensko četvrto i hrvatsko treće mjesto: "Slovenski narod je bio više oduševljen svojim četvrtim mjestom nego hrvatski trećim. Tako ste navikli. Vi ste ipak prvaci po duši mi tek dolazimo!"

Priznao je kako je slovenska ekipa još 'zelena' no da će se i ona 'pocrvenjeti' poput hrvatske i to u onom pozitivnom užarenom smislu. Nezaobilazno je bilo i pitanje hrvatsko slovenskih odnosa i Ljubljanske banke, a David Špiler učinio se kao idealan sugovornik i komentator:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su nekakve tako čudne stvari u koje se neću miješati", rekao je, a trener Goluža potvrdio je da ovakvim temama nema mjesta u sportu:

"Naša jedina politika je sport! Samo rukomet!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo