NOVO LICE NA KLUPI

GOLUŽA ISPAO IZ IGRE: Červarov pomoćnik i vjerojatni nasljednik bit će veliko iznenađenje

Lino Červar u subotu bi i službeno trebao biti imenovan izbornikom hrvatske rukometne reprezentacije, a zanimljivo će biti vidjeti koga će odabrati za svoju desnu ruku.

U prvom mandatu Červaru je najprije prvi pomoćnik bio Irfan Smajlagić, a potom i Slavko Goluža koji ga je u konačnici i naslijedio na izborničkom mjestu. Intenzivno se posljednjih tjedana spominjalo da bismo mogli gledati reprizu te priče, odnosno da će Goluža ponovno biti Červarov asistent s ciljem da ga za koju godinu zamijeni na čelu reprezentacije.

ČERVAR KONAČNO PRELOMIO: ‘Da, odabrao sam Hrvatsku, moj rodni kraj, moju zemlju!’

Sin slavnog oca

No, čini se da u konačnici od toga neće biti ništa i da će se Červar odlučiti za potpuno novo ime. Kako pišu 24 sata, prvi pomoćnik novom/starom izborniku bit će 39-godišnji Hrvoje Horvat, sin istoimene legende hrvatskog rukometa i aktualni trener našičkog Nexea.

Lino ČervarFoto: Jurica Galoić/PIXSELL

Horvat je dugo bio trener Dubrave, bio je i izbornik hrvatske juniorske reprezentacije, a od studenog je na klupi Nexea. Plan čelnika Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) je da Červar bude mentor mladom stručnjaku koji bi ga jednog dana naslijedio na klupi Kauboja.

Horvat je bio srednji vanjski igrač, neko je vrijeme igrao i za RK Zagreb, a u pamćenju je njegovih sedam pogodaka u pobjedi na gostovanju kod Kiela, 2002. godine. Njegov otac Hrvoje Cveba Horvat bio je europski prvak s bjelovarskim Partizanom 1972. i olimpijski pobjednik s reprezentacijom Jugoslavije iste godine.

Povratak na Net.hr