Nije Balić jedini: Stiže novo rukometno iznenađenje!

Izvršni dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Zoran Gobac, koji je prije dva dana najavio povratak Ivana Balića u Hrvatsku, te njegov angažman na poziciji koordinatora za muški rukomet u HRS-u po završetku igračke karijere ovoga ljeta, najavio je kako će se u HRS-u pronaći mjesta za još dvojicu proslavljenih reprezentativaca.

Riječ je o igračima koji su kao kapetani vodili Hrvatsku do odličja na velikim natjecanjima – Petru Metličiću i Igoru Voriju.

Ivano će vršiti funkciju koordinatora, odnosno imat će nadzor struke u svim selekcijama, počevši od izbornika seniorskih reprezentacija. Svima nam je drago da će i nakon igračke karijere ostati u rukometu. To je posao za koji je školovan i nadamo se da će u njemu biti uspješan isto kao što je bio i kao igrač”, izjavio je Gobac.

“Svoje će funkcije dobiti i Vori i Metličić. Igor kao dužnosnik, jer ne želi biti trener, a Pero kao trener. Pero je već od ranije imao našu ponudu, ali se nije osjećao spremnim, pa je počeo s radom u nižim kategorijama. To su igrači koji su kroz svoju karijeru zaslužili tretman koji ćemo im mi omogućiti”, izjavio je Gobac.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila u petak u Zagrebu kako bi krenula put Umaga gdje će započeti s drugom fazom priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se od 15. siječnja do 1. veljače održati u Kataru.

“Ostalo je 14 dana do Svjetskog prvenstva na kojem smo si zadali odlazak u kvalifikacije za Olimpijske igre, a nakon toga ćemo si zadati novi cilj. Ne razmišljamo daleko, trenutno razmišljamo samo o tome da se što bolje pripremimo i o prvoj utakmici s Austrijom”, izjavio je izbornik Slavko Goluža, te dodao:

“Naš sustav rada se zna i nećemo otići od njega. Taj sustav nam je kroz obranu i napad donio rezultate. Naravno, neke stvari ćemo nadograditi. Sve će se bazirati na obrani, samo obrana i trčanje.”

U Umag je otputovalo 18 igrača, a do odlaska u Katar s popisa putnika otpast će dva imena.

“Nakon pripremnih utakmica protiv Srbije imat ćemo još dva dana treninga, a nakon toga imamo još dva dana u Kataru gdje ćemo imati vremena za posljednje dogovore. Najvjerojatnije će ići 16 imena. U ponedjeljak ćemo imati snimku ozljede Josipa Valčića i saznat ćemo u kojem je stanju. Ima još dosta rada pred nama i ne daj Bože nekih novih neželjenih povreda i situacija. U Zagreb se vraćamo 12. siječnja i tada će se znati konačan spisak”, najavio je Goluža.

U drugoj fazi priprema suigračima se pridružio i ponajbolji rukometaš svijeta Domagoj Duvnjak koji je prokomentirao skupinu u kojoj se Hrvatska nalazi na Svjetskom prvenstvu:

“Skupina je stvarno jako nezgodna, možda nije atraktivna, ali nezgodna je. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu, nema lakog suparnika, ali ja se nadam da će to dobro izgledati. Tu nema lakog protivnika, bit će teško, ali se nadam da ćemo biti prvi u skupini. To bi stvarno bilo lijepo i bilo bi mnogo lakše da s prvog mjesta odemo u osminu finala. Cilj je biti među prvih sedam, osam koliko ih ide u Rio, to nam je primarni cilj, a poslije ćemo vidjeti. Nadam se da ćemo doći do polufinala.”

Povratak na Net.hr