EMOTIVAN OPROŠTAJ

FILIP BRKIĆ SE SLOMIO U PRIJENOSU ZBOG SARAČA, A SAD SE OPROSTIO OD NJEGA: ‘Prvo bi drugima pomagao, a onda sebi’

Zlatko Saračević s RTL-om je prošao četiri velika prvenstva. Komentator RTL-a Filip Brkić doznao je vijest o Saračevoj smrti dok je bio u komentatorskoj kabini. Prekinuo je prijenos, a onda je danas prokomentirao odlazak svog prijatelja

Hrvatska se oprostila od legendarnog Zlatka Saračevića. U zgradi Hrvatskog rukometnog saveza brojni su se poznati upisali u knjigu žalosti, a u Koprivnici su se igračice Podravke okupile ispred dvorane u kojoj ih je “Sarač” vodio gotovo tri godine.

Kada je u dvorište ispred dvorane ušlo vozilo s posmrtnim ostacima Zlatka Saračevića, čuo se plač koji je najbolje pokazao koliki je utjecaj Saračević imao na rukometašice Podravke i cijelu Koprivnicu.

Jedna po jedna rukometašica prilazile su vozilu i posljednji put pozdravile svojeg trenera, a plač je bio sve glasniji. Kada su se zatvorila vrata vozila, ono je krenulo prema Zagrebu, a rukometašice su ga ispratile pljeskom.

STAJALI JEDAN ZA DRUGOG, TUKLI SE NA TERENU, BORILI ZA HRVATSKU: ‘Saračević je igrao čak s lećom protivničkog igrača, bio je spreman na sve’

‘Prvo je drugima pomagao’

“Mi smo još uvijek u šoku, još uvijek se nekako nadamo da će on danas u 5 sati doći i reći: Gdje je moja banda?….to će tako ostati zauvijek. Svaki naš naredni uspjeh i svaki naš proslavljeni gol ili bilo što na terenu, bit će samo za njega…s nekog drugog mjesta, ljepšeg”, rekla je rukometašica Podravke Dijana Mugoša.

Pamtit ćemo ga kao neponovljivog desnog vanjskog, kao igrača koji je u hrvatskom dresu osvojio medalju na svim velikim natjecanjima, kao trenera koji je imao još toga za pokazati, kao Červarova pomoćnika, ali i kao stručnog sukomentatora.

Zlatko Saračević s RTL-om je prošao četiri velika prvenstva. Komentator RTL-a Filip Brkić doznao je vijest o Saračevoj smrti dok je bio u komentatorskoj kabini. Prekinuo je prijenos, a onda je danas prokomentirao odlazak svog prijatelja.

“Pamtit ću kako sam ga kao dijete gledao kao Boga… ljudina. Prvo je drugima pomagao, a onda je sebi pomagao, ako mu ostane vremena, ali ovaj put mu nije ostalo”, rekao je Brkić.

Povratak na Net.hr