EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO: / Evo zašto je došlo do drame oko domaćinstva EP-a u Spaladium Areni

Image
Foto: PIXSELL

Spaladium Arena bit će domaćin skupine A Europskog rukometnog prvenstva, koje će se od 12. do 28. siječnja 2018.

24.11.2017.
16:32
PIXSELL
VOYO logo

Drama oko organizacije Europskog rukometnog prvenstva u Splitu imat će sretan završetak. Hrvatska će prvu fazu natjecanja igrati u Splitu. Grad još nije potpisao ugovor sa stečajnom upraviteljicom Natalijom Mladineo, ali u ponedjeljak bi sve trebalo biti riješeno, kada je i zadnji rok za EHF.

Neslužbeno doznajemo iz HRS-a da je do problema došlo jer Spaladium Arena nije gradska. Naime, sve ostale dvorane u kojima će se utakmice EP-a održavati su gradske, a splitska - nije. Spaladium Arena se plaća, u vlasništvu je konzorcija koji je propao, a stečajna upraviteljicaNatalija Mladineo iznajmljivanje dvorane želi naplatiti što je više moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SREĆOM – PREOKRET U ORGANIZACIJI RUKOMETNOG EURA: Splitski gradonačelnik potvrdio, Hrvatska-Srbija igra se u Splitu

To je (bio) jedini problem. Doznajemo i kako se cijela situacija formalno regulirala telefonom. Dakle, u ponedjeljak je sastanak na kojem će se ti potpisani ugovori usmjeriti prema EHF-u.

Kad ugovori odu na EHF, onda je priča riješena. Naravno da, u slučaju da problemi nisu riješeni, Zagreb bi vjerojatno dobio i domaćinstvo skupine A. No, za grad Split bila bi velika šteta da je izgubio domaćinstvo ovog velikog rukometnog natjecanja, jer je to, osim onog sportskog dijela i ozbiljan priljev novaca u sam grad od "rukometnih gostiju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti kako će reprezentacija Hrvatske na Europskom prvenstvu igrati u skupini A zajedno sa Srbijom, Islandom i Švedskom. Hrvatska Euro otvara 12. siječnja susretom protiv Srbije, dva dana kasnije na rasporedu je ogled protiv Islanda, a 16. siječnja sa Švedskom.

Izbori li drugu fazu natjecanja Hrvatska će igrati u Zagrebu (18., 20., 22. i 24. siječnja) formirajući skupinu s tri najbolje reprezentacije iz skupine B (Francuska, Bjelorusija, Norveška, Austrija) koja uvodni dio igra u Poreču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinala i susret za peto mjesto igraju se 26. siječnja, a dva dana kasnije borba je za medalje. Sve navedene utakmice bit će igrane u Areni Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo