EUFORIJA MEĐU KAUBOJIMA: / "Ovo je poput sna, kapa do poda svima"

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

Na nevjerojatan način plasirali su se rukometaši hrvatske reprezentacije u polufinale Europskog prvenstva koje se ovih dana igra u Poljskoj.

28.1.2016.
10:02
AFP, ATTILA KISBENEDEK
VOYO logo

Podsjetimo, upravo je pobjeda Norveške u utakmici protiv branitelja naslova otvorila vrata Hrvatskoj za plasman u poluzavršnicu. Samo, za to je još trebalo je svladati Poljsku s ogromnih jedanaest pogodaka razlike, a završilo je 37:23 za hrvatsku reprezentaciju. A evo što su izjavili neki od aktera ogleda u Krakowu, zaslužni za polufinale koje će Hrvatska odigrati protiv Španjolske u petak u 21 sat. Drugi polufinalni par čine Njemačka i Norveška. Ivan Stevanović odradio je utakmicu u gotovo punoj minutaži i to sjajno. Obranio je 13 od 35 suparničkih udarca prema golu i susret završio s 37 posto uspješnosti u obranama.

"Super predstava"

"Mirko Alilović je imao nekih manjih zdravstvenih problema pa je trener odlučio da ja započnem utakmicu. Pokazalo se to dobrim. Znali smo da moramo dobro otvoriti utakmicu, da će se, ako odemo na tri ili četiri razlike, njima malo skratiti ruka i baš je tako bilo. Oni su igrali pod jako velikim pritiskom i sigurno im nije bilo lako. Vjerovali smo da možemo pobijediti, možda i s nekom većom razlikom, ali kad smo došli na pet-šest razlike, shvatili smo da je moguće. Pogotovo kad smo vidjeli da su Norvežani pobijedili u utakmici s Francuzima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

VELIKA NOĆ U POLJSKOJ: Evo kako je izgledalo slavlje hrvatskih junaka

Image

VELIKA NOĆ U POLJSKOJ: Evo kako je izgledalo slavlje hrvatskih junaka

Kapetan Marko Kopljar bio je strijelac tri pogotka iz četiri pokušaja, te vrlo dobro odradio težak posao u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo u utakmicu ušli s namjerom da pobijedimo radi nas samih. Do samog kraja nismo mogli računati kako će Norveška proći s Francuskom. Norveška i Bog su nam dali šansu i mi smo je iskoristili. Mislim da je ovo bila super predstava i super poticaj. Kad smo vidjeli da su Norvežani dobili, a pokazali su kvalitetu o kojoj smo pričali i prije prvenstva, dana nam je šansa. Imali smo tri dana vremena da se pripremimo i to smo super napravili. Uhvatili smo ih na krivoj nozi, ali moram reći i da smo svih 60 minuta igrali jako koncentrirano što se možda čini lako, ali je ekstremno teško."

"Savršena obrana"

Ivan Čupić pogodio je sva četiri pokušaja s krilne pozicije, promašio tek jednom sa sedam metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čudo i kapa do poda svakome, od prvoga do zadnjega, zbog vjerovanja i bacanja na glavu. Znali smo da je recept za pobijediti Poljake brza igra, 5-1 obrana i tranzicija. Nismo ih išli pobijediti dvadeset razlike niti smo gledali prolaz. Ukratko, igrali smo savšrenu obranu, Stevanović iza nas je bio savršen, kontre i polukontre, sve je funkcioniralo savršeno, a jedino se tako može pobijediti u ovakvoj utakmici."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadački savršenu utakmicu odigrao je Manuel Štrlek u trenucima kada je hrvatskoj reprezentaciji njegova takva i trebala. Tri gola postigao je iz sedmerca, jedan s crte šest metara, dva je dodao s krilne pozicije i pet iz kontranapada. Sve navedeno bez ijednog promašaja.

"Ovo je nevjerojatno, djeluje poput sna. Rekli smo si prije ogleda u svlačionici da želimo odigrati dobro, pokušati pobijediti i da ćemo ugrabiti priliku bude li se ona ukazala. To se i dogodilo, odigrali smo fantastičnu utakmicu zbog čega bih čestitao svakom igraču reprezentacije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljaci se ispričavaju

Strijelac jednog pogotka za poraženu momčad Piotr Chrapkowski analizirao je utakmicu iz poljskog kuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa nije išlo kako treba. Želim se ispričati svim našim navijačima - onima u dvorani i onima kraj malih ekrana. Naša igra je bila loša u svim njenim mogućim segmentima. Teško je reći što se dogodilo. Poljska reprezentacija ne smije ovako igrati na Europskom prvenstvu koje se održava u njenoj zemlji. Izdanje Hrvatske bilo je njeno najbolje dosada, a mi smo odgovorili svojim najslabijim. Imali smo previše promašaja i pogrešaka, a oni su to kažnjavali kontrama."

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo