LOŠA VIJEST

DRAMATIČNO PISMO EHF-a: Split ostaje bez domaćinstva Europskog rukometnog prvenstva?!

Hrvatski rukometni savez (HRS) primio je pismo Europske rukometne federacije (EHF) iz kojeg je jasno da Splitu prijeti oduzimanje domaćinstva Europskog prvenstva koje će se dogodine održati u našoj zemlji.

EHF u pismu navodi kako je upoznat s problemima oko Spaladium Arene koja u ovom trenutku nije u odgovarajućem stanju za domaćinstvo tako velikog natjecanja. EHF je stoga od HRS-a zatražio da mu dostavi izjavu, odnosno jamstvo lokalnih vlasti, kao i Vlade RH, da će osigurati ispravno stanje infrastrukture i nesmetano održavanje prvenstva.

DOMAĆINSTVO JE OZBILJNO UGROŽENO: Splitska Gradska uprava pozvala na žuran sastanak HRS

Inspekcija dolazi 8. ožujka

Pismo potvrde u EHF-u očekuju prije posljednjeg posjeta svoje inspekcije Splitu (8. – 10. ožujka). Zahtijeva se da se izvrši potrebna adaptacija Spaladium Arene, kao i jamstva da će biti ispunjeni svi ostali standardi, vezani za televizijsku produkciju i ostala područja. Ne budu li se utakmice grupne faze mogle igrati u Splitu, vjerojatno će biti prebačene u Zadar.

Iz HRS-a navode da je pismo dostavljeno gradu Splitu, gradu Zadru, predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, državnoj tajnici Središnjeg državnog ureda za sport Janici Kostelić te ministru financija Zdravku Mariću.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr