DRAMA U ZAGREBAČKOJ ARENI: / Slovenci već proslavili pobjedu, ali suci su im pomrsili planove

Image
Foto: PIXSELL

Šokantnu utakmicu gledali su navijači Slovenije i Njemačke u zagrebačkoj Areni u kojoj su na koncu obje reprezentacije podijelile bodove

15.1.2018.
20:07
PIXSELL
VOYO logo

Ali kako je do toga došlo, malo je kome u dvorani jasno. Prvo su Nijemci izjednačili rezultat na 24-24 desetak sekundi kraja, ali Slovenci izvode brzi centar, Janc zabija i Slovenci slave. Njemački izbornik Prokop već je čestitao Vujoviću na pobjedi kada su suci odlučili pogledati snimku zadnje akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To pregledavanje trajalo je više od pet minuta, a na koncu su Blagotinšeku pokazali crveni karton te dosudili semderac za Njemačku kojeg je sigurno realizirao Reichmann i postavio konačnih 25-25.

Vujović i igrači ostali su u šoku, nikome nije jasno zašto je Blagotinšek isključen. Neslužbeno, Blagotinšek je napravio veliku glupost na samom kraju. Nakon gola Janca, Nijemci su krenuli izvesti brzi centar, a slovenski pivot stao je u krug centra i zalijepio blokadu njemačkom igraču. Zbog toga je naknadno dobio crveni karton, a Nijemci sedmerac kojim im je donio bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fantastično prvo poluvrijeme

Slovenci su odigrali odlično prvo poluvrijeme te su na predah otišli sa 15-10. Lesjak je bio prava noćna mora za napade Njemačke, a obranio im je i tri sedmerca. Slovenija je bila u prednosti većim tijekom dvoboja, krajem prvog poluvremena je stigla i do najvećih šest razlike (14-8, 15-9), no Njemačka je dobrim ulaskom u nastavak brzo smanjila na 15-12. Ipak, Slovenija je držala lijepu prednost do sredine drugog poluvremena kada je bilo 19-15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kod 19-16 je za Njemačku dosuđen sedmerac uz dvominutno isključenje za Kavtičnika. Slovenska klupa je zbog prigovora dobila još jedno dvominutno isključenje, pa je Njemačka s dva igrača više uspjela poravnati na 19-19, a na ulasku u posljednjih 10 minuta i povesti sa 21-20. Ušlo se u neizvjesnu završnicu u kojoj su na kraju, nažalost, glavnu ulogu imali stanoviti Gazelis i Mateika.No kao i u susretu s Makedonijom, igrači Veselina Vujovića potonuli su u nastavku i ušli u dramatičnu završnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 45. minuti litavski suci izazvali se ogromno negodovanje slovenske klupe nakon jedne kontre Nijemaca. Kavtičniku je zaradio isključenje zbog navodnog prekršaja igrača u kontri, a jedan član slovenskog stručnog stožera dobio je dodatne dvije minute isključenja te su Slovenci morali igrati s četiri igrača.

Slovenci su nekako uspjeli okrenuti utakmicu u svoju korist, ali u neviđenoj završnici o kojoj će se još dugo pričati, uzeli su samo jedan bod, iako su već proslavili pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo