DRAMA U WROCLAWU: / Slovenija zahvaljujući vlastitoj gluposti poklonila bod Španjolskoj

Image
Foto: AFP, JANEK SKARZYNSKI

U 2. kolu skupine C Europskog rukometnog prvenstva između Španjolske i Slovenije, završilo je neodlučeno 24:24. Međutim, više za pobjedom mogu žaliti Slovenci.

18.1.2016.
20:27
AFP, JANEK SKARZYNSKI
VOYO logo

Naime, Slovenija koju vodi trener PPD Zagreba Veselin Vujović je protiv Španjolske pružila sjajnu predstavu, vodila tokom cijele utakmice i onda sama sebi izbila velika dva boda iz ruku, protiv jednog od najvećih favorita za osvajanje zlata na EP-u u Poljskoj. Slovenija je na poluvrijeme otišla sa tri gola prednosti (13:10). U nastavku dvoboja, Španjolci su se ipak uozbiljili, prebacili u viši stupanj prijenosa i deset minuta prije kraja čak i poveli.

Image
Foto: AFP, JANEK SKARZYNSKI
Image
Foto: AFP, JANEK SKARZYNSKI

Glupost za gubitak dva boda

Međutim, Slovenci su na krilima Žvižeja, Kavtičnika te Skoka na golu vratili prednost i 30 sekundi prija kraja imali loptu i napad. I onda su napravili neobjašnjivu glupost i omogućili Cristianu Ugaldeu da iz protunapada zabije za konačnih 24:24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini C koja se igra u Wroclawu vodi Španjolska sa 3 boda, druga je Švedska sa 2 boda, treća Slovenija sa jednim bodom i na začelju skupine je Njemačka sa 0 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavlje Rusa

Rusija je bez većih problema pobijedila Mađarsku i tako došla doprvih bodova na prvenstvu. Vodili su i nekoliko puta s pet pogodaka prednosti, a konačan rezultat (27:26) je posljedica opuštanja u posljednje dvije minute igre.

Crnogorci vodili na poluvremenu

Njemačka je, nakon poraza u prvom kolu od Španjolske, u drugom pobijedila Švedsku 27-26. Šest minuta prije kraja Njemačka je imala prednost od tri pogotka (27:24). Šveđani u dvije minute postižu dva pogotka, a u posljednjih četiri minute i deset sekundi nitko nije uspio postići pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak – skupina C: Španjolska 3, Njemačka i Švedska po dva, Slovenija jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crna Gora je pružila odličan otpor Danskoj, vodila na poluvremenu 16-14, ali favoriti su bolje zaigrali u nastavku došavši do pobjede 30-28. Poredak – skupina D: Danska 4, Rusija i Mađarska po dva, Crna Gora bez bodova.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo