Propustili veliku priliku

DRAMA U WROCLAWU: Slovenija zahvaljujući vlastitoj gluposti poklonila bod Španjolskoj

U 2. kolu skupine C Europskog rukometnog prvenstva između Španjolske i Slovenije, završilo je neodlučeno 24:24. Međutim, više za pobjedom mogu žaliti Slovenci.

Naime, Slovenija koju vodi trener PPD Zagreba Veselin Vujović je protiv Španjolske pružila sjajnu predstavu, vodila tokom cijele utakmice i onda sama sebi izbila velika dva boda iz ruku, protiv jednog od najvećih favorita za osvajanje zlata na EP-u u Poljskoj. Slovenija je na poluvrijeme otišla sa tri gola prednosti (13:10). U nastavku dvoboja, Španjolci su se ipak uozbiljili, prebacili u viši stupanj prijenosa i deset minuta prije kraja čak i poveli.

Veselin Vujović
Veselin VujovićFoto: JANEK SKARZYNSKI/AFP

Glupost za gubitak dva boda

Međutim, Slovenci su na krilima ŽvižejaKavtičnika te Skoka na golu vratili prednost i 30 sekundi prija kraja imali loptu i napad. I onda su napravili neobjašnjivu glupost i omogućili Cristianu Ugaldeu da iz protunapada zabije za konačnih 24:24.

U skupini C koja se igra u Wroclawu vodi Španjolska sa 3 boda, druga je Švedska sa 2 boda, treća Slovenija sa jednim bodom i na začelju skupine je Njemačka sa 0 bodova.

Slavlje Rusa

Rusija je bez većih problema pobijedila Mađarsku i tako došla doprvih bodova na prvenstvu. Vodili su i nekoliko puta s pet pogodaka prednosti, a konačan rezultat (27:26)  je posljedica opuštanja u posljednje dvije minute igre.

Crnogorci vodili na poluvremenu

Njemačka je, nakon poraza u prvom kolu od Španjolske, u drugom pobijedila Švedsku 27-26. Šest minuta prije kraja Njemačka je imala prednost od tri pogotka (27:24). Šveđani u dvije minute postižu dva pogotka, a u posljednjih četiri minute i deset sekundi nitko nije uspio postići pogodak.

Poredak – skupina C: Španjolska 3, Njemačka i Švedska po dva, Slovenija jedan bod.

Crna Gora je pružila odličan otpor Danskoj, vodila na poluvremenu 16-14, ali favoriti su bolje zaigrali u nastavku došavši do pobjede 30-28. Poredak – skupina D: Danska 4, Rusija i Mađarska po dva, Crna Gora bez bodova.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr