DAN KASNIJE: / Izbornik otkrio što je najveći hrvatski problem!

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

Nije bilo lako hrvatskim rukometašima i stručnom stožeru ni dan nakon poraza od Španjolske u polufinalu Europskog prvenstva.

30.1.2016.
16:23
AFP, ATTILA KISBENEDEK
VOYO logo

Španjolska je u Tauron Areni u Krakowu slavila s 33:29 iako je Hrvatska većim dijelom prvog poluvremena imala prednost i kontrolu igre. No, pad u završnici prvog dijela pokazao se u konačnici presudnim.

Image
TUGA U POLJSKOJ: /

Hrvatska nije uspjela ući u finale, slijedi borba za broncu

Image
TUGA U POLJSKOJ: /

Hrvatska nije uspjela ući u finale, slijedi borba za broncu

"Norvežni igraju najbolji rukomet na EP-u"

"Teško je analizirati utakmicu bez emocija, a kad ih uključite, onda ste u problemima jer niste realni. Od 22. minute više nismo imali kontrolu igre, znači taktičko kretanje, strpljivost, usmjerenost na zadatke, timsku igru... Sve smo to izgubili i čak ni s dvije minute odmora nismo uspjeli izbjeći negativnu seriju, a protiv tako teškog suparnika, to se ne smije događati. Imamo problema kada treba igrati na rezultat, a Španjolci to rade izvrsno. Nijednom na turniru nismo uspjeli svih 60 minuta igrati u istom ritmu. Možda bi najispravnije bilo reći da ne znamo obraniti rezultat", pričao je dan nakon utakmice izbornik Željko Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju od 15 sati našu reprezentaciju očekuje borba za brončanu medalju protiv Norveške koja je u prvom krugu bila bolja od Babićevih izabranika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osvajanje medalje bi bilo ravno sportskom čudu, bio bih jako sretan i ponosan na sve. Čeka nas suparnik koji je igrao najbolji rukomet na ovom EP-u. Norvežani su u velikom usponu, moderni su, imaju sve što treba imati reprezentacija koja želi pobjeđivati. Bit će to posebno teška utakmica, nadam se da ćemo imati inicijativu iako će to zbog umora i ozljeda biti teško. Oni igraju isto svih 60 minuta što je hrvatski problem na ovom turniru", dodao je izbornik.

"Moramo odigrati najbolju utakmicu"

Hrvatska se u polufinalu našla uvelike zahvaljujući Norvežanima bez čije pobjede nad Francuzima to ne bi bilo moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najprije su nas pobijedili, a onda smo im morali zahvaljivati što su svladali Francuze. Sad nas čeka nova utakmica, bit će teško, a pobijedit će onaj tko bude više želio i tko se prije podigne. Moramo odigrati najbolju utakmicu na turniru da bismo osvojili broncu. Istrošili smo se protiv Poljske, više emotivno nego fizički, to nas je možda koštalo. Bit će teško, ali to je sport, danas pobijediš, sutra izgubiš. Sutra je novi dan, moramo se dignuti, skupiti glave i odigrati kao prava ekipa, da pokušamo osvojiti tu broncu", istaknuo je Ivan Slišković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo