ČEŠKA SLAVI, MAKEDONIJA JOŠ VIŠE: / Lazarov i društvo uzeli bod Njemačkoj i osvojili prvo mjesto u svojoj skupini

Image
Foto: PIXSELL

Makedonija remijem protiv Njemačke do prvog mjesta

17.1.2018.
20:37
PIXSELL
VOYO logo

U susretu posljednjeg kola C skupine Europskog prvenstva u srijedu su u Zagrebu rukometaši Njemačke protiv Makedonije odigrali 25-25 (12-11), i tako su Makedonci osvojili prvo mjesto u skupini te u drugi krug prenose tri boda. Favorizirani Nijemci su ostali na drugom mjestu, ali je upitno koliko će bodova prenijeti u drugi krug, a to ovisi o ishodu susreta Crne Gore i Slovenije, koji počinje u 20.30 sati. Ako Crna Gora pobjedi, Nijemci će prenijeti tri boda, a u slučaju trijumfa Slovenije u drugi krug branitelji naslova europskog prvaka prenose dva boda, a Slovenci jedan.

Stoilov promašio pobjedu

Makedonci su odlično krenuli, te su nakon 13 i pol minuta vodili 6-3. No, onda su branitelji naslova europskog prvaka u šest i pol minuta, zahvaljujući Wienceku i Weinholdu, napravili seriju 7-1 i poveli 10-7. Makedonski rukometaši su se izvukli iz "crne rupe" i na poluvrijeme su otišli sa golom minusa (11-12).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

ONE SU DOBRO ZAGRIJALE PUBLIKU: Na utakmicu Makedonije i Njemačke trebali ste otići i zbog njih

Image

ONE SU DOBRO ZAGRIJALE PUBLIKU: Na utakmicu Makedonije i Njemačke trebali ste otići i zbog njih

U razdoblju između 38. i 42. minute Makedonija je odmakla na tri pogotka razlike (19-16), ali Nijemci su vratili utakmicu u egal. Ipak, 12 sekundi prije kraja susreta makedonski pivot Stoilov imao je zicera, ali je njegov udarac obranio Silvio Heinevetter i tako je spasio Njemačku od poraza. Kod Makedonije Filip Taleski zabio je 6, a Dejan Manaskov i Kiro Lazarov po 5 golova. Njemačku je predvodio Steffen Weinhold sa 8 pogodaka, a Uwe Gensheimer dodao je 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija ipak igra

SLOVENIJA SE SLUŽBENO OČITOVALA: ‘Ostajemo ne Euru, ali žalit ćemo se Međunarodnom sportskom sudu!’

Treba napomenuti da je Slovenija uoči zadnjeg kola zaprijetila napuštanjem EP-a nakon što je, po njezinom mišljenju, grubo oštećena u svoja prva dva nastupa na EP, u 24-25 porazu od Makedonije, a posebice u 25-25 remiju protiv Njemačke. No, Slovenski rukometni savez je na sastanku održanom u srijedu u Zagrebu odlučio kako će njihova reprezentacija nastaviti s natjecanjem, jer bi u slučaju demonstrativnog napuštanja EP-a posljedice bile preteške, odnosno EHF bi vjerojatno na neko vrijeme zabranio svim slovenskim reprezentacijama sudjelovanje u svim natjecanjima koje se organiziraju pod okriljem EHF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo slavlje Čeha

Nakon što su u 2. kolu napravili podvig i svladali olimpijske prvake Dance, rukometaši Češke su prolazak u drugi krug potvrdili u srijedu pobjedom protiv Mađarske 33-27 (15-11) u susretu posljednjeg kola D skupine Europskog prvenstva, i tako će Češka u drugi krug prenijeti dva boda. Na polovici prvog poluvremena bilo je 8-8, ali onda su Česi ubacili u višu brzinu i na odmor su otišli sa vodstvom 15-11, a briljirao je Ondrej Zdrahala sa šest golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Česi nisu posustali niti u drugom poluvremenu i u 38.minuti imaju šest golova prednosti (19-13). Mađari su pokušavali sve, ali najviše što su uspjeli je doći na dva pogotka minusa (25-27) sedam minuta prije kraja susreta. Kao i protiv Danske opet je nabolji strijelac Češke bio Ondrej Zdrahala sa 14 golova, dok je kod Mađara najbolji bio Mate Lekai sa 9.

U drugom susretu D skupine sastaju se Španjolska i Danska (20.30 sati), i ukoliko Danci pobjede svi će prenijeti po dva boda u drugi krug u kojem se križaju sa skupinom C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo