TEŠKA SITUACIJA

ČERVAR OTKRIO NA KOGA NE MOŽEMO RAČUNATI I IZNENADIO SVE: ‘Kao da je rat, na trening nas prati šest oklopnih vozila’

Utakmicu Hrvatske i Japana gledajte u petak od 18 sati na RTL televiziji

Hrvatska rukometna reprezentacija kreće u petak na svoj put na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Momčad Line Červara među pet je najvećih favorita ovog natjecanja koje se ističe svojim restrikcijama zbog pandemije koronavirusa.

Uvjeti su neobični, čak i uznemirujući, a pričao je o njima uoči utakmice s Japanom izbornik Červar na konferenciji za medije.

“Idemo na trening, a šest oklopnih vozila oko nas, kao da idem u rat. Nikad nisam bio na ovakvom natjecanju, nitko nije od nas i sada vrijedi pravilo ‘snađi se, pokušaj, riješi’. Teško je oslikati to, ali dečki se prilagođavaju i nadam se da ćemo se osloboditi nakon Japana. Sada kad nema publike, barem je lakše uspostaviti komunikaciju među igračima i strukom, ne moramo se nadvikivati”, rekao je Červar na konferenciji za medije uoči Japana.

HORVAT GOVORIO O VELIKOM HENDIKEPU KOJI MUČI DIO KAUBOJA: ‘Nisam jedini koji je imao taj problem, ali zbog njega će mi biti lakše’

Cindrić u problemima

Izbornik je rekao i da Šego i Karačić još uvijek nisu spremni, no isto to vrijedi i za Luku Cindrića.

“Mogu reći da Šego i Karačić još neće igrati, imamo mali problem s Cindrićem, ali za konačnih 16 odlučit ću se nakon večernjeg treninga. Nadam se da će mladi dobiti i iskoristiti šansu poput Jaganjca, Martinovića, Šarca”, otkrio je izbornik.

Červar je upozorio na to da bi, zbog specifičnih uvjeta na ovom prvenstvu, mogla iskočiti neka reprezentacija koja i nije favorit.

“Ovo je posebno prvenstvo na kojemu može iskočiti neka reprezentacija koja nije među favoritima. Nitko se od nas nije našao u ovoj situaciji. Da ne govorimo o složenosti priprema i svim problemima koji su bili. Pitanje je kako su se svi uopće pripremali i nešto predviđati je nezahvalno. Moramo se spustiti na zemlju. Ne bismo trebali opterećivati igrače s time da su nekakvi favoriti na ovom turniru”, zaključio je izbornik.

Utakmicu Hrvatske i Japana gledajte u petak od 18 sati na RTL televiziji.


Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Povratak na Net.hr