ŠTERBIK JE PRVA PRIČA EURA! Ribera oduševljen: / 'Napravili smo čudo, a vi Hrvati bili ste dobri organizatori'

Image
Foto: PIXSELL

Španjolska je odigrala strašno drugo poluvrijeme, Šterbik je spustio roletu, skupio osam obrana i odveo svoju treću rukometnu zemlju po svoj prvi naslov prvaka Europe.

29.1.2018.
0:13
PIXSELL
VOYO logo

Španjolska je po prvi puta osvojila naslov prvaka Europe u rukometu. Stoga ne čudi što je oduševljenje u taboru Furije veliko...

ODUŠEVLJENI ŠPANJOLSKI MEDIJI: ‘Šterbik je antologijski branio, sudbina je konačno imala sastanak s nama’

"Sjajna obrana u drugom poluvremenu finala nam je omogućila da dođemo do ovog povijesnog naslova", kazao je španjolski izbornik Jordi Ribera nakon što je su španjolski rukometaši u Zagrebu pobijedili Švedsku s 29-23 i osvojili prvi naslov europskih prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠPANJOLSKA PRVI PUTA PRVAK EUROPE:

'Mislim da smo napravili čudo u drugom poluvremenu'

"Mislim da smo napravili čudo u drugom poluvremenu, a za to je zaslužna samo obrana. Šveđani su dominirali u prvom poluvremenu i pokazali da nisu slučajno u finalu. Ovo je velika nagrada za trud i borbu mojih igrača", dodao je Ribera, koji je pohvalio organizatora.

"Osjećali smo se odlično u Hrvatskoj i hvala svima koji su nam to omogućili. Bili ste izvrsni organizatori".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska je odigrala strašno drugo poluvrijeme, a junak susreta bio je 38-godišnji vratar legendarni Arpad Šterbik. Arpad je bio u reprezentativnoj mirovini posljednje dvije godine, ali Riberaga je uspio nagovoriti da im se priključi i pomogne Španjolskoj u polufinalu protiv moćne Francuske, nakon što su ostali bez svog prvog golmana, Gonzala Pereza de Vargasa.

Čovjek je prije dva dana sletio u Zagreb i postao prva priča prvenstva. Protiv Francuske Šterbik je pokazao zašto je možda i najbolji golman svih vremena, ulazio je u igru samo kad su Francuzi pucali sedmerac, uspio ih je obraniti čak tri te je tako svojoj momčadi otvorio put prema finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki preokret u drugom dijelu

"Mislim da su u finalu igrale dvije najbolje ekipe ovog trenutka u Europi. Šveđani su izbacili Hrvatsku i Dansku, a mi Njemačku i Francusku. Šveđani su jako dobra momčad, ali nisu imali odgovora na našu igru u obrani u drugom dijelu utakmice. Drago mi je što sam bio dio ove momčadi i što sam dao svoj mali doprinos da Španjolska po prvi puta osvoji naslov prvaka Europe", kazao je vratar rođen u Senti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Balaguer je s pet golova bio jedan od najboljih strijelaca Španjolske.

"Znali smo da će biti teško jer Šveđani igraju isto kao i mi. Gotovo da smo imali iste uspone i padove tijekom ovog prvenstva, iznenadili smo favorite na papiru. Napravili smo veliki preokret u drugom dijelu, ali samo zato što smo nakon lošeg prvog poluvremena izašli odlučni da pobijedimo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čestitam Hrvatskoj na sjajno organiziranom prvenstvu'

Švedski izbornik Kristijan Andersson priznao je da je Španjolska zasluženo pobijedila.

"Čestitam Španjolskoj, zaslužili su naslov. Mi smo u prvom poluvremenu igrali kao europski prvaci, ali samo u prvom poluvremenu. Španjolska je podigla razinu obrane do savršenstva i natjerala nas na pogreške. Jednostavno, bili su bolja momčad. Čestitam Hrvatskoj na sjajno organiziranom prvenstvu, jako dobro smo se osjećali i u Splitu i u Zagrebu", kazao je Andresson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švedski igrač Jesper Nilsen izabran je u najbolju sedmorku prvenstva, a finale je okončao s pet golova.

"Naravno da sam ponosam što sam u najboljoj postavi prvenstva, ali bih se toga odrekao za zlato. Španjolci su zaslužili zlato".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo