'Ivano nas je sam pobjeđivao, strašan je igrač!'

Jedan od najboljih rukometnih vratara svijeta i španjolski broj 1, Arpad Šterbik, progovorio je o svojim favoritima na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

15.1.2013.
19:28
VOYO logo

Izjavio je to slavni rukometni vratar i prije utakmice Hrvatske i Mađarske, prvog pravog ispita Golužinih momaka na Svjetskom prvenstvu.

"Hrvatska je za mene najkompletnija reprezentacija na svijetu, kompletnija od Francuske! Na svakoj poziciji ima više dobrih igrača i ja doista ne vidim slabu točku. Igra na obranu i brze kontre, a vjerujem da će na tome bazirati i igru na prvenstvu. Hrvatska je ljetos bila moj favorit na Olimpijskim igrama, a i na ovom je prvenstvu za mene najveći favorit. Hrvatska i Francuska su najizgledniji prvac", izjavio je Šterbik za tjednik Max, iako njegova Španjolska igra u istoj skupini s Hrvatskom i kao domaćin je jedna od favorita prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igramo doma, a to je kao kad igraš jednu domaću utakmicu u ligi. To je uvijek plus. Imamo puno iskusnih igrača, tako da vjerujem da će nam domaći teren biti prednost, a ne teret. Favoriti su u posljednje vrijeme uvijek Francuska, Hrvatska, Danska, Španjolska... No uvijek se pojavi netko koga ne spominjemo. Slovenija ima mladu i dobru momčad s nekoliko starijih igrača, na EP-u u Srbiji pokazali su da mogu dobiti bilo koga. Srbija je pokazala da je čvrsta momčad i ovisi u kakvom će sastavu doći. Ima puno ozlijeđenih igrača. Ako se poslože, i oni mogu bilo koga dobiti", kaže Šterbik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spremno je prokomentirao i jedno od najvećih iznenađenja SP-a, nepozivanje Ivana Balića.

"Nisam pratio što se događa, a s Ivanom o tome nisam razgovarao. Za nas je to svakako bolje jer je Ivano strašan igrač, puno nas je puta praktički sam pobijedio. No, dobro, Hrvatska ima Duvnjaka i još puno dobrih igrača", rekao je Šterbik te dodao kako je s Balićem razgovorao samo o njegovom novom klubu - Atleticu iz Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarao sam malo s Ivanom i rekao mi je da je zadovoljan Madridom, da mu se sviđa. S Gojunom sam se sreo u Madridu i stekao sam dojam da im je obojici dobro u Atléticu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo