'Ako je ikad vrijeme za odlazak, onda je to sada'

Jerome Fernandez istinska je legenda francuskog rukometa, čovjek koji je s reprezentacijom osvojio sve što se osvojiti dalo. Posljednje u nizu zlata osvojio je u nadjelju navečer nakon 25:22 pobjede protiv Katara u finalu Svjetskog prvenstva.

Ono što je kod Fernandeza zanimljivo je da je nastupio u devet velikih finala s francuskom reprezentacijom i pobijedio u svima. Rijeć je o najboljem strijelcu francuske reprezentacije u povijesti koji u svojoj trofejnoj riznici ima, između ostaloga, četiri svjetska zlata, tri europska i dva olimpijska.

“S ovom momčadi sam pobijedio u svih devet finala koje sam igrao. Ako je ikad postojalo dobro vrijeme za odlazak, onda je to sada kad smo svjetski, olimpijski i europski prvaci”, objasnio je Fernandez nakon finala SP-a.

Sa 37 godina na leđima Fernandez smatra da bi trebao prepustiti mjesta mlađima, ali da godine nisu nikakva barijera dokazao je vratar Francuske Thierry Omeyer koji je s 38 godina izabran za najboljeg igrača svjetske smotre u Kataru. Upravo zato Fernandez i ostavlja otvorena vrata daljnjim nastupima.

“Volio bih i dalje igrati za reprezentaciju.”

Hoće li nastaviti ili će se povući, pokazat će vrijeme…

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr