RIJEKINA UTVRDA PALA NAKON 43 UTAKMICE: / Fernandes junak, Dinamo slavi veliku pobjedu protiv prvaka

Image

Dinamo slavi prvu pobjedu na Rujevici! Pala je riječka utvrda nakon 43 utakmice bez poraza. U derbiju 5. kola 1. HNL maksimirka momčad je golovima Juniora Fernandesa (11., 40.

11.8.2017.
20:45
VOYO logo

Dinamo je slavio u gostima kod Rijeke nakon gotovo tri godine, posljednji put pobijedio je na Kantridi, u rujnu 2014. Učinili su to igrači Marija Cvitanovića s igračem manje, jer je u 58. minuti isključen Jan Lecjaks koji je dobio drugi žuti karton.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

VELIKI OBRAČUN NA RUJEVICI: Dinamo srušio prvaka, prvi poraz Rijeke u svom novom domu

Image

VELIKI OBRAČUN NA RUJEVICI: Dinamo srušio prvaka, prvi poraz Rijeke u svom novom domu

Fernandes dvostruki strijelac

Dinamov junak je Junior Fernandes, povratnik u momčad kojega se bivši trener Ivajlo Petev olako odrekao, a Čileanac pokazao da je itekako koristan u modrom dresu. Zagrepčani su se nametnuli u prvih 45 minuta, iskoristili oslabljenost domaćina. Matjaž Kek zbog crvenih kartona zarađenih u porazu protiv Osijeka u prošlom kolu nije mogao računati na Vešovića i Eleza, zbog ozljede je otpao Gavranović, a prošlog tjedna klub je napustio i iznimno važan igrač Ristovski.

Bez Soudanija i Ćorića

No, i Dinamo je bio oslabljen, bez Ante Ćorića i bez svog svog Mr. Derbija. Soudani je zbog lakše ozljede ostao u Zagrebu, trener Mario Cvitanović odlučio ga je radije sačuvati za europski ispit protiv Skenderbeua. A i što će mu Soudani kad je tu raspoloženi Fernandes...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidjela se ta nepovezanost inače čvrste riječke veze, igra na kojoj Kek inzistira. Igrači Dinama lako su pronalazili put do riječkog 16-erca, a jedna takva akcija, nakon ubačaja iz kuta završila je vodstvom gostiju 1:0. Ubacio je Antolić, loptu je Olmo prebacio na drugu stranu, pokušao Gojak, pa Fernades više sretno nego spretno iz sredine svladao riječkog vratara Slugu.

Kod drugog pogotka neoprezno je u kaznenom prostoru reagirao Zuta, igrao rukom, a sudac Pejin nakon konzultacija s pomoćnikom pokazao na bijelu točku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fernandes je bio siguran realizator, poslao je Slugu u jedan kut, loptu u drugu.

Isključen Lecjaks

Riječani su se ipak trgnuli u nastavku, Jelić je pogodio vratnicu, a zadnjih pola sata pritisak na Dinamo se povećao jer je zbog dva žuta kartona isključen Lecjaks. Črnic je na kraju pogodio gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Dinamo se ipak uspio obraniti, Livaković je bio siguran i Dinamo je i nakon gostovanja na Rujevici ostao jedina neporažena momčad u prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

RIJEKA - DINAMO 0:2

0:1 - Fernandes (11), 0:2 - Fernandes (40.)

RIJEKA (4-2-3-1-): Sluga - Martić, Župarić, Elez, Zuta - Mišić, Bradarić - Kvržić, Gorgon, Matei - Jelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO (4-2-3-1): Livaković - Stojanović, Benković, Sigali, Lecjaks - Antolić, Moro - Olmo, Gojak, Fernandes - Henriquez


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utamice

90+4 - Gotova je utakmica, Dinamo je s 2:0 pobijedio Rijeku u gostima!

90' - Izlazi Junior Fernandes, uz pljesak BBB-a i zvižduke domaćina. Ušao je bivši igrači Rijeke Marko Lešković. Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Ušao Ajayi, izašao je Matei

84' - Črnic je odmah zaprijetio, šutirao, a lopta se od Sose odbila u gredu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Izašao je Jelić, ušao Črnic

76' - Napad Rijeke po desnoj strani, ubacio je Gorgon, ali na drugoj strani nije bilo nikoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Žuti karton dobio je dinamovac Benković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Mijenja i Kek, ušao je napadač Heber, izašao branič Martić

63' - Rijeka sve više prijeti, igrači Dinama panično raščišćavaju pred vlastitim vratima, Antolić je izbacio loptu. Prije toga je Gorgon tukao glavom, Livaković je obranio

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Mijienja Cvitanović nakon isključenja, izašao je napadač Henriquez, ušao Borna Sosa

58' - Pejin ovaj put nije pokazao na "respect", već je Lecjaksu zbog prekršaja i odgurivanja rukom suparnika pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton. Dinamo je s igračem manje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Lecjaks je dobro zagradio Kvržića koji se htio probiti po desnoj strani.

53' - Vratnica! Riječani su nakon brze i dobro odigrane akcije zaprijetili Dinamu, Jelić je iskosa, s desne strane, u padu, pogodio desnu vratnicu. Odbijenu loptu Gorgon je poslao daleko iznad Dinamovih vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Dva žuta kartona. Jedan je dobio Župarić zbog taktičkog prekršaja na Fernadesu. Sudac Pejin ga je pokazao i Lecjaksu koji je grubo ušao prema Kvržiću. Nije bilo respekta

46' - Počelo je 2. poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj 1. poluvremena

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme, Dinamo je dominirao u prvih 45 minuta. Riječani su blizu prvog poraza na Rujevici. Dinamo je u prvom dijelu imao sedam udaraca, od toga četiri u okvir gola, dok su Riječani imali tri pokušaja, od kojih ni jedan nije išao u okvir Dinamovih vratiju.

40' - GOOOL! Fernandes je ponovno strijelac, zabio je s bijele točke, gađao je suprotno od riječkog vratara

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' - Penal za Dinamo, skrivio ga je Zuta jer je igrao rukom. Sudac Pejin je nakon konzultacija s pomoćnikom pokazao na bijelu točku.

31' - Matei je izveo slobodan udarac s desne strane, ubacio visoku loptu, ali Riječani nisu uspjeli iskombinirani opasniju akciju

23' - Zaiskrilo je između Antolića i Mateija

21' - Prvi žuti kartona na utakmicu dobio je Stojanović zbog neopreznog prekršaja

17' - Riječki redovi djeluju nepovezano, Dinamo se postavio kao favorit od početka. Kekova momčad je oslabljena, toliko izostanaka ne može se ne osjetiti.

11' - GOOOL! Fernandes! Dinamov Čileanac, povratnik u momčad spretno se snašao u gužvi nakon udarca iz kuta i iz blizine je pogodio mrežu riječkog vratara Sluge. Loptu je s desne strane izveo Antolić, odbila od Olma do Gojaka koji je s lijeva pokušao šutirati, ali je na kraju lopta došla u sredinu do Fernandesa. Čileanac je pokušao lijevom nogom, lopta se odbila od desne i završila u golu domaćina.

7' - Benković je pokosio napadača Rijeke Jelića, ali sudac Pejin procijenio je da se to bio čisti start

4' - Fernades je prošao dvojicu igrača Rijeka, ali nije baš dobro centrirao

1' - Počela je utakmica, Rujevica je ispunjena do posljednjeg mjesta.

18:00 - Glavni sudac utakmice je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca. Pomagat će mu Tomislav Petrović iz Valpova i Miro Grgić iz Osijeka.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo