RONALDO PRVA ZVIJEZDA: / Tko će pokoriti Rusiju godinu dana prije početka Svjetskog prvenstva

Image

Ovog vikenda u Rusiji započinje Kup konfederacija, svojevrsno testno najtecanje godinu dana prije početka Svjetskog prvenstva.

17.6.2017.
9:30
VOYO logo

Osam momčadi podijeljeno je u dvije skupine, a prve dvije plasirat će se u polufinale. U skupini A igraju Rusija, Novi Zelant, Portugal i Meksiko, a skupini B su Njemačka, Australija, Kamerun i Čile.

Igrat će se na stadionima u Moskvi, St. Peterburgu. Kazanu i Sočiju, četiri od osam na koliko će se u 2018. održati nogometni Mundijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija - Novi Zeland (subota, 17 sati)

Rusi kao domaćini debitiraju na ovom natjecanju koje je prvi put održano 1962. godine. Igrat će se na Krestovskij stadionu u St. Peterburgu, novoizgrađenom zdanju za vrijeme čije se gradnje čulo dosta kritika na račun organizatora, a uoči Kupa konfederacija morala je biti kompletno zamijenjena travnata podloga. Govori se da je u cijeloj Rusiji na gradnji stadiona u lošim uvjetima stradalo oko tisuću radnika, što je problem s kojim se susreo i Katar, domaćin SP-a 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I domaća reprezentacija našla se na udaru kritika, a njezin aktualni renking (66. na Fifinoj ljestvici) povijesno je na najnižoj razini. Stoga je Kup konfederacija idealna prilika za popravljanje dojma i kupovinu mira godinu dana uoči Svjetskog prvenstva. Reprezentacije Rusije i Novog Zelanda, prvaka Oceanije, još nisu igrale međusobno.

Portugal - Meksiko (nedjelja, 17 sati)

U prvom krugu ovo je najveća poslastica, u Kazanu se igra utakmica između europskog prvaka Portugala i snažnog Meksika, prvaka CONCACAF-a. Ove momčad će i za godinu dana u Rusiju stići s najvećim ambicijama. U skupini A u kojoj su još Rusija i Novi Zeland, to su reprezentacije koje će se boriti za prolaz u polufinale, a puno toga ovisit će o rezultatu sa starta natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cristiano Ronaldo apsolutno je prva zvijezda natjecanja, a momčad Fernanda Santosa na jednoj strani protiv Chicharita na drugoj

Zanimljivo, Hrvatska je igrala s obje ove reprezentacije, od Porutgala je izgubila u osmini finala Europskog prvenstva prije godinu dana, a miješani sastav, točnije c-vrsta Vatrenih je nedavno u Los Angelesu pobijedila Meksiko što je za "El Tri" bila dobra opomena uoči Kupa konfederacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalci su debitanti na ovom natjecanju, a zanimljivo je da u tri susreta još nisu izgubili od Meksika. Bilježe dvije pobjede na SP-u 2006. s 2:1 i prijateljskoj utakmici 2014., dok su neodlučeno bilo davne 1969. u prijateljskom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamerun - Čile (nedjelja, 20 sati)

Ovo je dvoboj afričkog i južnoameričkog prvaka. Čileanci koji su osvojili dvije posljednje Copa Americe, bit će u najjačem sastavu s Alexisom Sanchezom i Artrurom Vidalom.

Kamerunci, prvaci Afrike, bore se u u kvalifikacijama za SP, a u posljednjoj provjeri pred Kup konfederacija nisu dobro prošli protiv još jedne južnoameričke momčadi, Kolumbija ih je pobijedila s uvjerljivih 4:0. No, i Čile je poražen s 3:2 protiv Rumunjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad su se ove dvije reprezentacije susrele samo jednom, bilo je to na SP-u u Francuskoj 1998. kad su u skupini odigrale 1:1.

Image
Image
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo