DAN PREOKRETA U LIGI PRVAKA: / Ronaldo opet ispisao povijest!

Image
Foto: AFP

Španjolski nogometni velikan Real Madrid rutinski je odradio gostovanje u Švedskoj pobijedivši Malmo 2-0 u susretu 2. kola A skupine Lige prvaka.

30.9.2015.
20:00
AFP
VOYO logo

'Kraljevski klub' je stigao u vodstvo golom Cristiana Ronalda u 29. minuti što je bio njegov 500-ti pogodak u karijeri, te 322 u dresu Reala. Akciju Reala započeo je Mateo Kovačić, a asistirao mu je Isco. Ronaldo je golom u 89. minuti potvrdio slavlje Španjolaca. Malmo je od 78. minute igrao s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Yotun. Mateo Kovačić je započeo utakmicu u sastavu Reala i na terenu je proveo 73. minute, dok je Luka Modrić ušao u igru u 67. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugu pobjedu ostvario je i PSG koji je u Lavovu pobijedio Šahtar 3-0. Golove za francuskog prvaka zabili su Serge Aurier (7), David Luiz (23), te autogol našeg Darija Srne (90). Kapetan hrvatske reprezentacije igrao je cijeli susret, dok Eduardo da Silva nije ulazio u igru. Na ljestvici vode Real i PSG sa po šest bodova, dok su Šahtar i Malmo bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupina B Manchester United je pobijedio Wolfsburg 2-1, dok je CSKA u Moskvi slavio protiv PSV Eindhovena 3-2. Gosti su šokirali Old Trafford pogotkom u četvrtoj minuti utakmice, a strijelac je bio Daniel Caliguri. 'Vukovi' su držali prednost do 34. minute kada je isti igrač skrivio kazneni udarac igravši rukom. Najstrožu kaznu iskoristio je Juan Mata. United je u 53. minuti stigao do vodstva preko Chrisa Smallinga i prednost je uspio zadržati. Wolfsburg je na zadnja četiri gostovanja u Engleskoj postigao pogodak, no izgubio je sve četiri utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CSKA je u Moskvi protiv PSV-a umalo uspustio vodstvo od 3-0. Ruski sastav je u prvom poluvremenu postigao tri gola, a strijelci su bili Ahmed Musa (7) i Seydou Doumbia (21, 36-11m). Doumbia je u 44. minuti imao i kazneni udarac, no promašio je. Nizozemci su u 60. minuti smanjili golom Maximea Lestiennea, a posve se vratili u susret u 69. minuti novim pogotkom 23-godišnjeg Belgijanca. U 80. minuti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Arias i nisu uspjeli izjednačiti.

Nakon dva kola sve četiri momčadi imaju po tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini C Benfica je iznenadila Atletico Madrid pobijedivši na Vicente Calderonu 2-1. Atletico je poveo u golom Angela Corree u 23. minuti, a izjednačio je Nicolas Gaitan u 36. minuti. Benfica je u 52. minuti u potpunosti okrenula rezultat, a strijelac drugog gola bio je Goncalo Guedes. Atletico je protiv portugalskih klubova odigrao čak 16 utakmica, a zanimljivo večeras je tek prvi put igrao protiv Benfice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dvoboju Astana i Galatasaray su odigrali 2-2. Gosti su vodili 1-0 i 2-1, no srčani domaćini su posve zasluženo osvojili svoj prvi bod u Ligi prvaka. Zanimljivo bio je to susret sa čak tri autogola. Golove za kazahstanski sastav zabili su Hakan Balta (77-ag) i Carole (89-ag), a za goste Bilal Kisa (31) i Erić (86-ag).

Na ljestvici vodi Benfica sa šest bodova, Atletico ima tri, dok Galatasaray i Astana imaju po bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini D Juventus je golovima Alvara Morate (41) i Zaze (87) pobijedio Sevillu. Juve je u Serie A najgore startao u posljednjih 45 godina, no u Ligi prvaka je upisao dvije pobjede. Mario Mandžukić nije nastupio za Juve zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City je na gostovanju pobijedio Borussiju Moenchengladbach 2-1. Domaćin je propustio kazneni udarac, a City je pobjednički pogodak zabio u sudačkoj nadoknadi. Raffael je promašio kazneni udarac za njemački sastav u 20. minuti, točnije njegov udarac sjajno je zaustavio najbolji igrač Cityja Joe Hart. Svoju premoć Nijemci su ipak iskoristili u 54. minuti golom Larsa Stindla nakon povratne lopte Juliana Korba. City je izjednačio u 65. minuti golom Otamendija, a u nadoknadi stigao do pobjede golom Aguera iz jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Juventus sa šest bodova, Sevilla i City imaju po tri boda, a Borussija je na začelju bez bodova.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo