KRIZA U MADRIDU

RONALDO OPET ZATRAŽIO ODLAZAK IZ REALA: Objavljeno zašto Portugalac želi napustiti Bernabeu

Već dulje vrijeme španjolski mediji bave se temom odlaska Crtistiana Ronalda iz Reala Madrida.

Portugalac nikada nije javno izrazio želju za napuštanjem Santiago Bernabeua, štoviše potpisao je lani novi ugovor koji ga za klub veže do ljeta 2021.

Kako je riječ o jednom od najboljih nogometaša na planeti glasine oko njegove budućnosti teško je zaustaviti.

Pozivajući se na El Chiringuito španjolski As naveo je razloge zbog kojih Portugalac želi otići iz Madrida.

Navodno ne osjeća da je dovoljno cijenjen zbog čega je zatražio odlazak iz kluba sljedećeg ljeta, a o svojim planovima prije nekoliko dana upoznao je predsjednika Florentina Pereza. Želja mu je, pišu, povratak u Englesku. Perez mu je navodno spustio rampu i rekao odlučno ‘ne’.

S obzirom na to da Portugalac ima otkupnu klauzulu od milijardu eura teško da će napustiti klub ako Perez ostane pri svom stavu.

Kao još jedan razloga nezadovoljstva spominje se manjak respekta. Portugalac je, tvrde, zatražio odlazak iz kluba čim je Real ponudio 140 milijuna za Kyliana Mbappea. Da se ostvario transfere Real bi ga navodno bio pustio.

Isto tako nezadovoljan je zbog glasina da je Neymar njegov nasljednik, a i zbog same činjenice da klbu traži njegovu zamjenu.

Portugalac, također, nije sretan svojom plaćom. Ponudio mu je Real novi ugovor, ali ga je odbio jer želi biti najplaćeniji igrač na svijetu ili barem jedan od.

Trenutno zarađuje 21 milijun eura po sezoni, dok Neymar prima 35, a Lionel Messi bi po novom ugovoru mogao zarađivati čak 40.

Za kraj, posebno ga smeta ponašanje španjolskih poreznih vlasti i tužbi za utaju, a vezano s time i reakcija Reala, odnosno izostanak iste. Ronaldo smatra da klub nije učinio dovoljno kako bi ga zaštitio.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr