DOKAZAO SE

RONALDO MU JE SAD ZAPAMTIO PREZIME: ‘Kovačić je danas jedan od najvažnijih igrača Reala!’

Kad ga je trener Zinedine Zidane zamijenio u 81. minuti na utakmici protiv Sportinga, Mateo Kovačić doživio je ono o čemu sanja svaki igrač Reala, ovacije na Santiago Bernabeuu.

”Njegov uspjeh nije slučajan, Kovačić je naporno radio i sam je zaslužan za veliki napredak u posljednje vrijeme”, kazao je Zidane, hvaleći 22-godišnjeg hrvatskog veznjaka uoči ligaške utakmice koja je Kovačiću bila 50. u Realovom dresu.

TRAGIČAR UTAKMICE: Vatreni glumio Šukera pa opasno kiksao! Hrvat propustio priliku kreirati senzaciju

“Uvijek je puno radio i davao je sve od sebe. Sad je nagrađen za to. Pun je samopouzdanja i kad ga najviše trebamo, pruža najbolje igre. Kovačić je danas jedan od naših najvažnijih igrača”, dodao je Realov trener.

Ronaldo mu nije znao prezime

Konačno je to priznanje za hrvatskog dragulja koji je s puno skepse dočekan u svlačionici “kraljevskog kluba”. Cristiano Ronaldo čak nakon nekoliko mjeseci nije zapamtio njegovo prezime, pa ga je prozvao “Kovačević”.

Kad je u ljeto 2015. godine za 30 milijuna eura stigao u Inter, čekao ga je najteži posao, dokazivanje u najslavnijem klub na svijetu, momčadi prekrcane svjetskim zvijezdama. Uz talent, pomogao mu je fanatičan rad, a Zidane je dovoljan “šmeker” da zna prepoznati pravog igrača, dovoljan autoritet da nagradi Mateov trud.

I zato danas Real na “hrvatski pogon”, s Lukom Modrićem i Mateom Kovačićem, niže pobjede, a Barceloni, koja ima utakmicu manje, bježi već sedam bodova…

Povratak na Net.hr