SLETITE NA 'RONALDA'

RONALDO KAO TUĐMAN: Po njemu se sad zove zračna luka, ali Portugalci su na otvaranju napravili veliki gaf

Cristiano Ronaldo na rodnom otoku Madeiri nije dobio samo kip, nego i zračnu luku. Od danas ćete, ako vas put nanese na ovaj otok u Atlantiku, moći sjetjeti na “Cristiana Ronalda”.

Dan nakon utakmice u kojoj je najbolji portugalski nogometaš u zabio gol protiv Švedske, ali su gosti ipak slavili (3:2) održana je svečanost na kojoj su bili pristutni portugalski predsjednik Marcelo Rebelo De Sousa i premijer Antonio Costa.

“Vidjeti da zračna luka nosi moje ime je posebno. Svi znaju da se ponosim svojim korijenima”, izjavio je 32-godišnji Ronaldo.

“Nisam to tražio, ali nisam licemjeran i priznajem da mi je to čast i da sam sretan zbog toga”, kazao je napadač Real Madrida.

Ronaldo je portugalski rekoreder sa 138 nastupa i 71 golom na nacionalnu momčad.

U Ronaldovom rodnom gradu Funchalu već postoji muzej podignut njemu u čast i brončani kip s njegovim likom.

Danas je na svečanosti otkrivena i Ronaldova bista, koja baš i ne nalikuje na slavnog Portugalca. Na Twitteru je već počela zafrkancija oko toga, sliči li više na norveškog nogometaša Johna Arnea Riisea ili britanskog vozača formule 1 Davida Coultharda.  

Zračna luka u Belfastu zove se po Georgeu Bestu

No, Ronaldo nije prvi nogometaš kojemu je ukazana čast da zračna luka nosi njegovo ime. Od 2006. godine, godinu dana od njegove smrti, aerodrom u Belfastu zove se po Georgeu Bestu, najboljem nogometašu Sjeverne Irske i legendi Manchester Uniteda.

Povratak na Net.hr