VELIKA ISTINA

RIJEŠEN MISTERIJ: Otkriveno zašto je Ronaldo ‘pokušao sabotirati pobjednički gol vlastite ekipe’

Svaki potez Cristiana Ronalda, kako na travnjaku tako i izvan njega, uvijek se nalazi pod povećalom.

Tako je bilo i s njegovom reakcijom u 83. minuti utakmice Reala Madrida i Athletic Bilbaa. Alvaro Morata zabio je tada pogodak za 2:1, a Portugalac je s prolaskom lopte preko gol linije na iznenađenje cijelog svijeta podigao ruku.

NEVIĐENA SRAMOTA RONALDA: Pokušao sabotirati pobjednički gol vlastite ekipe?

Mediji i korisnici društvenih mreža odmah su ga napali da je pokušao sabotirati pobjednički gol vlastite ekipe tako da je prema sucu pokazao da je bilo zaleđe. Nakon toga je navodno ljutito odmahnuo i nije slavio gol.

Ed Maylon, urednik i kolumnist Mirrorove rubrike nogomet pojasnio se što se zapravo dogodilo.

“U mnogim situacijama ta bi reakcija bi odgovarala njegovom egoističnom pristupu igri. Igrač koji je bio toliko očajan u nastojanju da postigne pobjednički gol u dva je navrata ignorirao suigrače kako bi sam zabio. Niti jedan od ta dva pokušaja nisu završila u mreži. Međutim to ne znači da je tražio da se poništi Moratin gol”, piše Maylon.

Potom pojašanjava kako ‘svi oni koji su redovito pratili Portuglaca posljednjih godina prepoznali njegovu reakciju’.

Točnije tvrdi kako Ronaldo često podigne ruku u zrak kada njegovi suigrači zabiju gol. Kao potvrdu tome ističe situaciju iz finala Lige prvaka u Lisabonu kada je Ramos zabio gol.

Također Ronaldo je slično reagirao i kada je Borja Mayora zabio Levanteu. Oba puta Portugalac je, naime, želio poručiti sucu da je gol regularan.

ronaldo 2

Slučaj se ponovio i u trenutku kad je Morata zabio.

“Podigao je ruku i pogledao prema linijskom sucu čekajući potvrdu gola”, piše Maylon. S obzirom an gužvu koja je nastala, Portugalac se htio uvjeriti da sudac neće poništiti gol jer obično kada nastane gužva u petercu djelitelji pravde štite vratare.

Povratak na Net.hr