RIJEKA PROMARŠIRALA KRANJČEVIĆEVOM: / Rudeš poveo na otvaranju, a onda je proradila Bišćanova mašinerija

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ovom pobjedom Riječani su zasjeli na drugo mjesto na tablici

22.2.2019.
20:00
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

U prvoj utakmici 22. kola Prve HNL nogometaši Rijeke u petak su u gostima kod posljednjeplasiranog Rudeša slavili sa 4-2 (2-1), iako su domaćini poveli u 15. minuti. Rudeš, koji je upisao dva remija u zadnjih pet kola, poveo je iz penala 15. minuti, a strijelac je bio stoper Vilibald Vuco.

No, u završnici prvog poluvremena Rijeka je napravila preokret. Prvo je u 41. minuti Alexander Gorgon pogodio iz penala, a u 43. minuti ganski veznjak Maxwell Acosty, nakon ubačaja Kvržića, zabija za vodstvo Rijeke 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Matija Habljak/PIXSELL

Asistencija Murića

U 59. minuti Rijeka je iz polukontre povećala vodstvo. Murić je proigrao Gorgona, koji trese mrežu za 3-1. A Jakov Puljić u 78. minuti donosi gostima prednost 4-1. Utakmicu bogatu golovima zaključio je Dragan Juranović pogotkom u 81. minuti, kojim je ublažio poraz Rudeša.

Rijeka je preskočila Osijek i probila se na drugo mjesto, ima 41 bod, dok Osijek, koji u nedjelju gostuje kod vodećeg Dinama, drži treće mjesto sa 40 bodova. Vodeći Dinamo ima 54 boda, a Rudeš, koji je još uvijek bez pobjede, ostao je zadnji sa četiri boda. Utakmica je odigrana na stadionu u Kranjčevićevoj pred 250 gledatelja, sudio je Marko Matoc iz Zaprešića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1-0 Vilibald Vuco (15-pen), 1-1 Alexander Gorgon (41-pen), 1-2 Maxwell Acosty (43), 1-3 Alexander Gorgon (59), 1-4 Jakov Puljić (78), 2-4 Dragan Juranović (81).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo