REAL PREUZEO VRH: / Dvije mrtve šanse Kovačića, dva gola Benzeme

Image
Foto: AFP

Trener madridskog Reala Rafael Benitez odlučio je na gostovanju kod Athletic Bilbaa u prvoj postavi imati dva hrvatska igrača. Uz standardnog Luku Modrića, po prvi put je od 1.

23.9.2015.
22:45
AFP
VOYO logo

Do vodstva je Real došao na bizaran način, nakon velike pogreške Athleticove obrane u 19. minuti.

Benzema zabio nakon velike Athleticove pogreške

San Jose je neoprezno vraćao loptu vrataru Gorkiju Iraizozu, ali je do nje bez problema došao Karim Benzema i zabio vjerojatno najlakši pogodak u svojoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je u ovom prvenstvu kiksao u uvodnoj utakmici na gostovanju Sportinga iz Gijona. Od tad je "uvalio" pet golova Betisu, šest Espanyolu i jedan Granadi. Kovačić je dosad odigrao četiri utakmice u Primeri, ali je svaki put ulazio s klupe. Ovo mu je peti nastup, prvi put u prvih 11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije velike Kovačićeve šanse u 1. poluvremenu

Benitez itekako računa na 21-godišnjeg Kovačića koji je ovog ljeta stigao iz Intera, hrvatski reprezentativac igrao je i u Ligi prvaka, kao i u Kupu kralja.

Kovačić je u 37. minuti sjajno, iz okreta, pucao s desetak metara, ali je Iraizoz obranio njegov udarac. U 42. minuti imao je još bolju priliku. Iz polukontre je Kovačić dodao na stranu za Benzemu, koji mu je sjajnu vratio loptu u 16-erac. Dobro je Kova šutirao, ali je ponovno vratar Athletica bio nesavladiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić trpio je brojne prekršaje Athleticovih igrača, a nakon jednog uistinu grubog, De Marcos je dobio žuti karton. Kovačić je dobro prošao pred kraj utakmice, kad je dobio jak udarac u koljeno, ali je mogao bez posljedica nasatviti igru. Ipak, Benitez ga je zamijenio u 89. minuti, ušao je Lucas Vasquez umjesto hrvatskog reprezentativca. Imao je Kovačić 71 uspješno od 86 dodavanja.

Radost Athletica je trajala tri minute

Domaćin je uspio izjednačiti u 67. minuti preko Sabina, na ubacivanje s desne strane, igrač Athletica pogodio je glavom Navasovu mrežu i spriječio njegov rekord na početku sezone. Bio je to prvi primljeni gol za Real ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, radost Athletica na San Mamesu je trajala tek tri minute. Ponovno je strijelac bio Benzema. Luki Modriću mogla bi se pisati predasistencija, inicirao je akciju za gol, na desnoj strani pronašao Isca koji je sjajno ubacio u šesnaesterac. Na lopti je Benzema bio brži od Ronalda i ugurao je loptu u mrežu domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo