REAL JE LAGAO: / Procurili dokumenti najskupljeg nogometnog transfera!

Image
Foto: AFP

Nogometni dokumenti ovih dana cure na sve strane, na svjetlo dana stigli su dokumenti transfera Garetha Balea u Real.

21.1.2016.
9:55
AFP
VOYO logo

Najskuplji nogometni transfer svih vremena stvarno je vrijedan 100 milijuna eura. Zapravo, Real će Tottenhamu ukupno isplatiti 100.759.417 eura, a tako je dokazano kako su Španjolci malo lagali, oni su isticali da Baleova odšteta je ravno 91 milijuna eura. I to jasno piše u ugovoru, da će klubovi javnosti prikazati da je vrijednost transfera nešto manja. Pod točkom 15. stoji da samo Real Madrid ima pravo objaviti javnosti vrijednost transfera, te da će se prikazati kako se radi o 78 milijuna funti (91.5 milijuna eura).

Spursi se zaštitili

Kad se sve zbroji, cijena je više od 100 milijuna, a Real još nije niti isplatio Tottenham za velškog reprezentativca. Do ljeta 2016. mora na račun Spursa sjesti posljednja, četvrta rata. Uz to, otkrivena je sva genijalnost Daniela Levyja, čelnika engleskog kluba. Majstorski je zaštitio svoj klub brojnim klauzulama i osigurao da 26-godišnji nogometaš ne završi kod ligaških rivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svega, Real Madrid mora zabraniti Baleu bilo kakvu negativnu izjavu o Spursima i svim članovima tog kluba. To je Levy očito izvukao pouke iz slučaja Modrić, gdje se Luka javnosti se žalio kako ga čelni čovjek Tottenhama nije želio pustiti u Real, te je bila trakavica od cijelog transfera našeg reprezentativca.

Uz to, Real mora obavjestiti Tottenham ukoliko misle prihvatiti ponudu nekog engleskog kluba za Balea. Spursi onda imaju pravo prvootkupa kroz 72 sata. Ukoliko ponude istu svotu - najskuplji igrač svijeta se vraća u Tottenham, a ta opcija traje do 30. lipnja 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo