ZAGRIJAVANJE ZA UTAKMICU

RAT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: HNS prihvatio izazov od S. Irske pa dobio spektakularan odgovor

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u utorak u 20.45 čeka veliki izazov. Gostovanje u Belfastu gdje im je domaćin preporođena Sjeverna Irska.

Iako je riječ tek o prijateljskom susretu domaćini su visokomotivirani nastaviti niz od 11 domaćih utakmica u nizu bez poraza. Štoviše u posljednjih pet utakmica na svom terenu nisu primili niti jedan pogodak. Želja im je da tako ostane i nakon obračuna s Hrvatskom, no i Vatreni će imati što za reći.

OVAKVU HRVATSKU JOŠ NIKAD NISTE VIDJELI: U ovom će sastavu Vatreni vjerojatno istrčati protiv Sj. Irske

Nekoliko sati prije utakmice Irski nogometni savez na službenom Twitteru objavio je gore spomenutu statistiku, a uskoro im je stigao odgovor iz HNS-a.

“Prihvaćamo izazov”, poručili su Saveza. Irci su naravno odgovorili na to.

Da će biti teško dovoljno je prisjetiti se kvalitete reprezentacije Sjeverne Irske koja je izborila plasman u drugi krug na ovogodišnjem EP-u u Francuskoj.

Međutim i Čačić i Vatreni ne žele završiti godinu porazom.

“Želim da Hrvatska bude svoja, svugdje i protiv svakog, da sačuva dobro raspoloženje i pokuša domaćinu prekinuti niz nepobjedivosti kod kuće. Od Sjeverne Irske očekujem da će učiniti sve da postigne dobar rezultat. Hrvatska je svima motiv i poticaj, to će dati ozbiljnost susretu i naboj koji donosi dovoljno potrebnih informacija o igračima. Radi se o pravoj momčadi koja kvalitetno funkcionira u svim fazama igre tijekom 90 minuta i posebno je dobra u prekidima”, poručio je izbornik uoči utakmice.

Povratak na Net.hr